Украинци изчистиха сами запуснатия център на Кранево (снимки)

Ружа Райчева 05 март 2023 в 14:35 19586 6

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Украински бежанци, които в момента живеят в Кранево, взеха инициативата в свои ръце и изчистиха западналата главна улица в курортното село.

В неделя сутринта възрастни хора със своите внуци и деца бяха излезли с чували, ръкавици и чистеха изоставения в окаяно състояние център на Кранево. 

От коледните празници насам центърът на селото изглежда потресаващо. Един от двата централни супермаркета - Top Market, изгоря на 21 декември и оттогава остатъците от пожара стоят недокоснати. На местните жители се налага всеки ден да минават през натрошени стъкла. 

Не могат да разчистят, защото не им дават. Разказват, че причината е, че "се води разследване и общината не дава да се чисти", дори когато доброволци предложат те да го направят. 

Украинците успяха да изчистят значителна част от боклука по главната улица, с изключение останките от пожара, които не е разрешено да премахнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

6

6екеr4о

06.03 2023 в 12:13

Уважаеми г-н Того,
с две ръце подкрепям написаното от Вас.
Националното радио току-що съобщи, че според НСИ 17% от децата у нас живеят в крайна бедност. Не мога да си представя в 21-ви век някой, някое дете да си легне гладно...
Същевременно пак Националното радио съобщи, че българската оръжейна промишленост е получила приходи от над 1 милиард долара от началото на войната в Украйна от износ на оръжие чрез посредници.
Нямам думи да се възмущавам...

870

5

Constanza

05.03 2023 в 20:23

То и в България много се пуши.

625

4

1215

05.03 2023 в 20:02

Действително са спретнати хора.В нашата кооперация/Дианабад/ има 3 семейства и ги наблюдавам вече година.Не само външно са чисти и спретнати въпреки драмата им, а по колите им нито веднъж не видях мръсно.Но мъжете пушат много.

4638

3

Того

05.03 2023 в 19:27

Да дойдат украйнците да ни изчистят боклуците. Срамна работа. Напоследък имаме поводи само да се срамуваме. Срамуваме се от президента ни, който се държи като агент за влияние на руските агресори. Срамуваме се от партия "Израждане", която се държи като руска патриотическа партия и всичко руско и е родно и го люби тачи, и за него милеее. Срамуваме се от родната ни каскетура, която лови автоджамбази, но престъпниците, които крадат милиони от държавата ги оставя на Европейската прокуратура и на закона "Магнитски" и т.н.

1005

2

Чичо Джо

05.03 2023 в 18:35

Ма как така бе??? Ма не стига, че тия навлеци ни превзеха държавата, а сега и боклуците искат да ни откраднат! Да премахнат мърсотията, родната мърсотия! Какво искат, да им е хубаво???? Мчи той Ганя не трае нЕкой да му дава акъл и наклон, се трЕбЕ той да е праа!
Иронията настрана: какво стана? Нали тия хора бяха дошли тук да източват системата ни и да мързелуват! Да безделничат, да вършат престъпления .. а се вижда, че мъжете им са на фронта, а тук старци, жени и деца покзват какво е гражданско мислене.
Да, на Ганя никак няма да му хареса това!

870

1

Constanza

05.03 2023 в 17:57

Спретнат народ.
 
X

Да помогнем на украинските деца!