Терен до "Цариградско шосе" оценен по 100 евро на квадрат

OFFNews 09 юни 2016 в 13:15 9971 2

Снимка Архив

Столична община се опитва да подари терен до булевард "Цариградско шосе" на частна фирма. Става дума за място с площ от 437 кв. м., която е оценена по около 100 евро на квадрат.

Това заявиха съветниците от БСП Калоян Паргов и Борис Цветков днес. Според тях фирмата оценител е измамила администрацията на СО, като вместо реалното 60% бъдещо застрояване е отчела с 1/3 по-ниско - 40 на сто. 

Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков призна, че в доклада е допусната грешка, която той не е видял, но попита защо документът е одобрен от три комисии и от самия Борис Цветков, преди да влезе за разглеждане на заседанието на СОС. Той отрече обвиненията, че се прави трети опит докладът да мине незабелязано, по думите му предложението се внася за втори път, като предишният разглеждането е било отложено заради уточнения за вход до терена, който няма излаз на булеварда. Мястото е 354 квадрата, останалата част ще си остане общинска собственост, защото през нея ще трябва да се осигури преход, обясни Цеков. Той подчерта и, че няма изготвен проект за застрояване на терена. 

Точката бе отложена от дневния ред на днешното заседание на СОС, от БСП обаче настояват тя да бъде оттеглена. Паргов и Цветков заявиха още, че групата им иска Столична община да прекрати договора си с оценителя Васил Добрев, както и да се проверят други сделки, подготвени за реализация с оценки на тази оценителна фирма. За наказания за общинските чиновници, пропуснали сгрешената оценка, и предаване на установените нарушения на разследващите органи, настоява още групата на БСП в СОС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

2

ovgun

09.06 2016 в 17:18

Той и Плевнелиев май "подари" парцел на Уолтопия до измисления Техпарк, защото били "много яки".