Тайните на Бермудския триъгълник и сезон на конспирациите по VIASAT HISTORY

OFFNews 31 декември 2021 в 00:54 3863 0

Премиерата на поредицата „Тайните на Бермудския триъгълник“ на 10 януари от 22:00 часа ще сложи началото на „Сезона на конспирациите“ по Viasat History. Сред заглавията са и „Кацането на Луната: Най-голямата измама?“, „Денят, в който Кенеди умря“, „Денят, в който Хитлер умря“ и още… Седмица по-късно пък започва рубриката „Мистериите на Втората световна война“, част от която е и премиерата на „Съпротива в Маутхаузен“ – на 27 януари от 22:55 часа. А още на 3 януари с нов трети сезон се завръща една от най-популярните поредици за войната – „Военни заводи“.

Военни заводи
Премиера всеки делничен ден от понеделник 3 януари в 23:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: War Factories
Година: 2021

През Втората световна война воюващи са били не само генералите и войниците на фронта, а също и учените, инженерите и изобретателите. Способността за мобилизиране на ресурси - както и за разработване на нови военни машини и оръжия, които да се произвеждат бързо и ефективно - е била ключът към победата. Втората световна война е спечелена не на бойното поле, а в заводите; тук продължава историята на военните заводи и този сезон е с по-голям обхват от предишните, с епизоди, посветени на Ролс-Ройс и двигателя „Мерлин", Порше и механизираната мощ на нацистите, Опел и камиона „Блиц". В третия сезон има повече снимки на място, повече експерименти и демонстрации, повече интервюта и графики, както и повече невероятни архивни кадри.

Рубрика: Сезон на конспирациите
Всеки делничен ден от понеделник 10 януари в 22:00 ч.

Истина ли е това, в което ни учат да вярваме, дали всичко се основава на доказана наука - или има природни чудеса и феномени, които не можем да разберем - и дали съвпаденията са наистина съвпадения, или част от много по-голяма мрежа от конспирации? С премиерата на „Тайните на Бермудския триъгълник" започва сезон, който има за цел да отговори на тези въпроси, като изследва по-дълбоко от всякога някои от най-големите конспирации на миналия век.

Тайните на бермудския триъгълник                                                                                                                                          Премиера всеки делничен ден от понеделник 10 януари в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Secrets of the Bermuda Triangle

Търсим истината за една от най-известните загадки в света - зоната в Атлантическия океан, известна като „Бермудски триъгълник", където редица кораби и самолети са изчезнали безследно. В продължение на три епизода водещите Рик Едуардс и Ортис Дели посещават експерти от институции от световна класа от двете страни на Атлантическия океан, за да проучат научните обяснения за някои от най-прословутите и озадачаващи истории за Триъгълника.

Рубрика: Мистериите на Втората световна война

Всеки делничен ден от понеделник 17 януари в 23:00 ч.
и всяка събота и неделя в 22:00 ч. от неделя 23 януари

Селекция от най-сензационните, невероятни и тайнствени истории от най-големия конфликт в човешката история. Вижте до какви невероятни крайности са стигали Хитлер и нацистите в стремежа си да постигнат предимство във войната - от възкресяване на изчезнали чудовища и откриване на легендарни религиозни артефакти до експериментиране със свръхестественото и създаване на супероръжие, което да покоси враговете им и да им даде върховна власт.

Съпротива в Маутхаузен
Четвъртък 27 януари в 22:55 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Resistance at Mauthausen
Година: 2021

200 000 депортирани - един трудов лагер на смъртта. В този ад шепа мъже постигат невъзможното: да откраднат и тайно да измъкнат 2000 снимки, така че един ден да има доказателства срещу техните мъчители. През 1944 г. настъпва поражението на Третия райх и заповедите от Берлин са недвусмислени: никой не трябва да знае какво наистина е ставало в концентрационните и трудовите лагери. От Варшава до Прага, от Хамбург до Виена, стотици хиляди доклади, досиета и снимки във всяка канцелария се превръщат в пепел; някои от последните оцелели в лагерите биват убити, но нацистите не успяват напълно да скрият престъпленията си. В продължение на пет години в концлагера Маутхаузен една шепа мъже правят много повече от това само да оцеляват - те открадват доказателства за военни престъпления, скриват ги и дори успяват да ги изнесат от концлагера, извън обсега на СС. Благодарение на тях до днес са оцелели 2000 снимки от концлагера Маутхаузен.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови