Quantcast

Студентите от втората окупация подават жалба срещу ректора Илчев

Симона Костадинова Последна промяна на 30 януари 2014 в 16:13 5064 8

Втората окупация на СУ

Снимка Сергей Антонов

Втората окупация на СУ

Студентите, организирали втората окупация на Ректората на СУ, ще подадат жалба срещу ректора на университета проф. Иван Илчев.

В момента те провеждат концултации с юристи.

Студентите възнамеряват да си търсят правата, защото смятат, че са оклеветени.

Публикуваме и пълния текст на обръщението на окупаторите:

"Във връзка с непрекъснато тиражираните по наш адрес неверни твърдения, които определяме като оклеветяващи и набеждаващи, ние, студентите, организирали втората окупация на Ректората на СУ, в момента провеждаме консултации с юристи, с цел да подадем жалба срещу ректора на Университета, г-н И. Илчев.

Това написаха студентите в обръщение, публикувано в официалната си фейсбук група.

Във връзка с непрекъснато тиражираните по наш адрес неверни твърдения, които определяме като оклеветяващи и набеждаващи, ние, студентите, организирали втората окупация на Ректората на СУ, в момента провеждаме консултации с юристи, с цел да подадем жалба срещу ректора на Университета, г-н И. Илчев.

Действията ни преди, по време и след нашата окупация, са в унисон с исканията на хилядите ефективно протестиращи и огромния процент от българските граждани, които подкрепят исканията на протеста.

Ние, както и мнозинството от българските граждани, настояваме за оставка и предсрочни избори, като първа стъпка от необходимите промени за морал в политиката. Без да се оттегли тази власт, "отдадена под аренда на олигархията", не можем да говорим за промяна и морал в политиката. В момента нито законодателната, нито изпълнителната власт се консумира от суверена, през неговите народни представители и министри. Властта е изцяло зависима от задкулисни корпоративни и търговски интереси.

Въпросът на недоволните и гневни български граждани е КОЙ?

КОЙ управлява?
КОЙ пише закони?
КОЙ назначава магистрати, министри и другите представители на съдебната и изпълнителна власт?

Отговорите на въпросите КОЙ не могат да бъдат дадени от тази власт. Тя е подписала Омерта. Затова тази власт трябва да си ходи.

Заедно с нея трябва да подаде оставка и г-н Токушев, който допринесе за това, успелият млад мъж на 33 да остане в Народното събрание, след като бе избран за шеф на ДАНС. Пеевски сам потвърди, че е директор, заявявайки, че се захваща за работа, с което предизвика нестихващи 230 дневни протести.

Заедно с властта и зависимото от олигархията 42-ро Народно събрание трябва да подаде оставка и ректорът на СУ, г-н Илчев, който с действията си по време на първата и на втората окупация открито обслужваше марионетната власт на олигархията, пречеше, обиждаше, клеветеше и набеждаваше студентите.

Заради всичките му действия срещу младите хора и бъдещето на България, ние ще потърсим съдебна защита на нашето добро име и достойнство.

Молим всички, които желаят, да се свържат с нас и да ни помогнат, намирайки цитати и публични изяви на г-н Илчев, както и с правна помощ и консултация.

Студентите, окупирали ректората"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2014 в 12:33

Не мога да разбера какво толкова плюете...

Щом сте доволни от начина на управление, от заплатите си, от чистотата на града си, от отношението на институциите и служителите им, от финансовото положение на страната и новия заем дето се готви, от лицата на хората по улицата, ако щете... то за това всичко е цъфнало и вързало в зимно време, остава само да обереме куфарите и да си заминаваме всички.

Като не е това начина, ами предложете Вие някакъв по-добър, какво само спамите поръчкови простотии?

ОСТАВКА ДО ДУПКА, СЪС ВСИЧКИ НАЛИЧНИ МЕТОДИ!!!

30.01 2014 в 22:06

Честно, ОФФците по-добре вече зарежете тая тема. Сами виждате, че тия нямат подкрепа нито отсам, нито оттам.

Публикувайте по-важни и съществени текстове. Това направление вече се изчерпа. Не ставайте досадни с преекпониране на подобни псевдо"новини".

30.01 2014 в 20:22

Стига сте ни занимавали с тая пасмина, бе!

30.01 2014 в 19:20

долупишковци,вярно е, че този път студентите избраха неподходящ момент.но,познзвате ли добре "неутралната"политическа дейност на Илчев и компания в Университета.поинтересувайте се.освен това от нац. радио волгин заяви,че най-вероятно тези протестъри ще си спретнат и нарколабораторийка,а събеседникът му ники василев каза ,че са за разстрел.илчев "треперел"за оборудване за стотици милиони,което е под заплаха.всеки,който има достойнство не може да остави тези внушения без последствие.

30.01 2014 в 19:06

Що праскате минуси? Я вижте оня хамсалак дето "пишел" история в момента. Та той не може да каже 2 приказки на кръст като хората, после се оказа, че не бил студент от СУ, по-после пък, че въобще не е студент! Къде се покри тоя тони господиноф? Това същество съм сигурен, че и едно заявление за служебна бележка не може да напише, не ли?

30.01 2014 в 19:04

Видяла жабата че подковават коня и вдигнала крак и тя...
Дали тия млади хора са тотално заблудени или просто наивници и някой ги манипулира сериозно.

30.01 2014 в 17:53

Ако се подпишат - "Студентите, окупирали Ректората"
дали ще има някой толкава изоглавен служител(ка) за да им я приеме?!
Тия келеши трябва да научат, че като правят нещо след - име,преизиме, фамилия и ЕГН!

Това "ранобудни", "заспали" , "подивяли" и т.н. студенти да си го драскат във Фейса. Пред институции и държавата неформалите не важат!

30.01 2014 в 17:51

Пф-ф-фффф.
Това не е писано от студентите бре. Те така и да искат не могат го докарат :)