Студентите от втората окупация подават жалба срещу ректора Илчев

Симона Костадинова 30 януари 2014 в 16:13 5915 8

Втората окупация на СУ

Снимка Сергей Антонов

Втората окупация на СУ

Студентите, организирали втората окупация на Ректората на СУ, ще подадат жалба срещу ректора на университета проф. Иван Илчев.

В момента те провеждат концултации с юристи.

Студентите възнамеряват да си търсят правата, защото смятат, че са оклеветени.

Публикуваме и пълния текст на обръщението на окупаторите:

"Във връзка с непрекъснато тиражираните по наш адрес неверни твърдения, които определяме като оклеветяващи и набеждаващи, ние, студентите, организирали втората окупация на Ректората на СУ, в момента провеждаме консултации с юристи, с цел да подадем жалба срещу ректора на Университета, г-н И. Илчев.

Това написаха студентите в обръщение, публикувано в официалната си фейсбук група.

Във връзка с непрекъснато тиражираните по наш адрес неверни твърдения, които определяме като оклеветяващи и набеждаващи, ние, студентите, организирали втората окупация на Ректората на СУ, в момента провеждаме консултации с юристи, с цел да подадем жалба срещу ректора на Университета, г-н И. Илчев.

Действията ни преди, по време и след нашата окупация, са в унисон с исканията на хилядите ефективно протестиращи и огромния процент от българските граждани, които подкрепят исканията на протеста.

Ние, както и мнозинството от българските граждани, настояваме за оставка и предсрочни избори, като първа стъпка от необходимите промени за морал в политиката. Без да се оттегли тази власт, "отдадена под аренда на олигархията", не можем да говорим за промяна и морал в политиката. В момента нито законодателната, нито изпълнителната власт се консумира от суверена, през неговите народни представители и министри. Властта е изцяло зависима от задкулисни корпоративни и търговски интереси.

Въпросът на недоволните и гневни български граждани е КОЙ?

КОЙ управлява?
КОЙ пише закони?
КОЙ назначава магистрати, министри и другите представители на съдебната и изпълнителна власт?

Отговорите на въпросите КОЙ не могат да бъдат дадени от тази власт. Тя е подписала Омерта. Затова тази власт трябва да си ходи.

Заедно с нея трябва да подаде оставка и г-н Токушев, който допринесе за това, успелият млад мъж на 33 да остане в Народното събрание, след като бе избран за шеф на ДАНС. Пеевски сам потвърди, че е директор, заявявайки, че се захваща за работа, с което предизвика нестихващи 230 дневни протести.

Заедно с властта и зависимото от олигархията 42-ро Народно събрание трябва да подаде оставка и ректорът на СУ, г-н Илчев, който с действията си по време на първата и на втората окупация открито обслужваше марионетната власт на олигархията, пречеше, обиждаше, клеветеше и набеждаваше студентите.

Заради всичките му действия срещу младите хора и бъдещето на България, ние ще потърсим съдебна защита на нашето добро име и достойнство.

Молим всички, които желаят, да се свържат с нас и да ни помогнат, намирайки цитати и публични изяви на г-н Илчев, както и с правна помощ и консултация.

Студентите, окупирали ректората"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!