Ивайло Динев: Обществото реагира инфантилно на втората окупация

Елица Мартинова 28 януари 2014 в 08:27 3066 15

Ивайло Динев
Ивайло Динев

„Обществото реагира инфантилно, нямаше я тази подкрепа при първата окупация. Хората вътре са изградили образ на деца, които не знаят какво правят, пречат, не знаят за какво се борят.“

Това заяви пред bTV Ивайло Динев от Ранобудните студенти, който бе сред лидерите на първата студентска окупация в Ректората миналата година.

Според него обществото не е откликнало достатъчно на призива на окупаторите и това е обезсмислило напълно техните действия. Динев отчита и грешка в поведението на колегите си:

„Хората вътре проявиха инат и не искаха да видят какво се случва навън, да преценят факта, че ако няма обществена подкрепа, окупацията губи легитимност, ако няма обществена подкрепа, тази окупация няма защо да я има“, посочи Ивайло Динев.

Той оцени като „правилно“ решението за сваляне на окупацията и разказа, че последните действия в Ректората са изправили бивши съмишленици от двете страни на барикадата.

„Подкрепяме каузата, идеите и действията, но смятаме, че сега не е моментът, поради реакцията на обществото, гражданската енергия липсва, щом я няма, няма смисъл те да са вътре“, каза Ивайло Динев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!