Ивайло Динев: Обществото реагира инфантилно на втората окупация

Елица Мартинова Последна промяна на 28 януари 2014 в 08:27 2392 15

Ивайло Динев
Ивайло Динев

„Обществото реагира инфантилно, нямаше я тази подкрепа при първата окупация. Хората вътре са изградили образ на деца, които не знаят какво правят, пречат, не знаят за какво се борят.“

Това заяви пред bTV Ивайло Динев от Ранобудните студенти, който бе сред лидерите на първата студентска окупация в Ректората миналата година.

Според него обществото не е откликнало достатъчно на призива на окупаторите и това е обезсмислило напълно техните действия. Динев отчита и грешка в поведението на колегите си:

„Хората вътре проявиха инат и не искаха да видят какво се случва навън, да преценят факта, че ако няма обществена подкрепа, окупацията губи легитимност, ако няма обществена подкрепа, тази окупация няма защо да я има“, посочи Ивайло Динев.

Той оцени като „правилно“ решението за сваляне на окупацията и разказа, че последните действия в Ректората са изправили бивши съмишленици от двете страни на барикадата.

„Подкрепяме каузата, идеите и действията, но смятаме, че сега не е моментът, поради реакцията на обществото, гражданската енергия липсва, щом я няма, няма смисъл те да са вътре“, каза Ивайло Динев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2014 в 16:58

Еми вече никой не вярва, че педалчетата били предимно интелигентни. Тия с просташките си действия развенчаха този мит, освен ако не приемем, че малоумните окупации са били само с участието на тъпи педалчета..

28.01 2014 в 14:20

На инфантилна окупация - инфантилна реакция.

28.01 2014 в 11:56

Оформени,непоправими келеши(един бил педераст).Срамно е да се наричат студенти подобни прошляци,чието място е в трудови лагери,камъни да чукат.Защо ли,тия и подобни тям боклуци и содомити не се източиха през терминал 2,да въздигат нивото на западните цивилизации.

28.01 2014 в 11:00

Questo e tutto la commedia e finita!

28.01 2014 в 10:55

Времето за повторна окупация беше наистина неподходящо, организацията - слаба, а част от говорителите бяха често неадекватни. Ставаше дума до голяма степен за инат и компенсаторен механизъм.
Пълно лицемерие е обаче да не се подкрепи каузата на студентите, която беше заявена много по-силно и директно отпреди. Събитието имаше голям смисъл дотолкова, доколкото беше лакмус, чрез който стана пределно ясно кой колко струва. Лесно е да се пъчиш, когато има сериозна подкрепа от различни групи (често с доста нечистоплътни цели). Когато положението е тежко, е още по-леко да се разграничиш и дори да застанеш рамо до рамо с недоразумения от другата страна на барикадата. Защо нямаше силна негативна реакция, когато през ноември пълната окупация беше практически задушена и подменена с казионно мероприятие? Вероятно защото страхливите мишки си предпочитат комсомолци.

28.01 2014 в 10:49

Вериги на университет е лош символ, окупация - твърде революционно. Младостта обаче е непримирима и нетърпелива и в това е чара й. Силно се надявам тези младежи да си останат мислещи хора със своя позиция и манталитет различен от нагаждаческия. Университетът трябва да е място за размяна на идеи и проветряване на обществото. Не ги отписвайте и не ги хулете. Вече имат своя горчив опит, но и усещането за свободен дух. Ако не всички, някои ще успеят да го пренесат в живота си по-нататък и да реализират идеите си по един по практичен начин. Промяна ще има, помогнете им, поощрете ги. Все пак тяхното действие измива физиономията на обществото ни в някаква степен. Не разбирам защо една толкова умерена и разумна позиция на Радан Кънев не стига до повечето от пишещите. Бавно и сигурно, но бъдещето е това. Умерена, разумна, но категорична промяна в обществените нагласи и управлението.Социализмът на подготвените за нова номенклатура отрочета и този на охранителите им няма бъдеще.Естествено умря и назначената опозиция. Сега се раждат онези движения, които ще донесат реалната промяна.Тези млади хора ще намерят своето място там.

28.01 2014 в 10:22

Ах, как можах! Пропуснах viva!

28.01 2014 в 10:20

Хайде пак да помислиш кой е реагирал инфантилно - хората или окупаторите. Има една приказака точно за случая: Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала краката. Поуката от приказката е - първо разбери за какво се върши нещо и каква е ползата от него и тогава го прави. Айде молим ви се, на Ботевци ще ми се правят, България от иго ще спасяват.

28.01 2014 в 10:19

spirit, balkanski, polq, blaga,и други от това котило, щом погледна ника слагам минуса без дори да чета. Няма смисъл. Въртят все една и съща плоча. Явно има криза в опорните точки.

28.01 2014 в 10:19

spirit, balkanski, polq, blaga,и други от това котило, щом погледна ника слагам минуса без дори да чета. Няма смисъл. Въртят все една и съща плоча. Явно има криза в опорните точки.