Динев: Има разцепление, окупацията беше неуспешна

Александра Маркарян Последна промяна на 29 януари 2014 в 09:42 4332 11

"Разцеплението на Ранобудните студенти е един нормален процес в една структура, която беше временна и която се породи от окупацията. След нея най-нормалното нещо е всеки, лека полека, да намира своя път. Нормално е след окупацията, която се оказа неуспешна за този момент, хората да се разделят - вътре бяхме хора с най-различни виждания." Това заяви един от лидерите на студентите по време на първата окупация - Ивайло Динев - в студиото на bTV тази сутрин.

Той заяви, че е подкрепял и втората окупация, но "това нещо като че ли се направи малко на инат".

Динев обясни, че отишъл с няколко студенти и преподаватели в Ректората, преди да падне втората окупация и видели, че в сградата са останали 15-20 човека и "някак си те не са си изградили план какво да правят". В онзи момент водещите фигури на втората окупация били излезли от Ректората, защото не били студенти и не искали втората окупация да се легитимира по този начин.

На срещата станало ясно, че окупаторите така или иначе са имали намерение да свалят окупацията, просто това станало ден по-рано.

Другият гост в студиото Антон Филев допълни, че сред ранобудните студенти не е обсъждана втора окупация, а тя е била организирана от „радикалното крило” на организацията. Имало е общо три опита за нова окупация.

По телефона Димитър Вълчев, който твърди, че Ивайло Динев вече не представлява Ранобудните студенти, потвърди разделянето на пътищата. „Ранобудните студенти са неформална организация, има хора, които влизат и излизат. В последните дни доста се изказват от името на Ранобудните студенти. Разсъждавахме какво прави един човек от Ранобудните студенти и това, което приехме, е, че участва в общите събрания и се съобразява с решенията. Засега настроенията са организацията да остане неформална и да продължи да действа за целите, които си постави първоначално”, каза по телефона той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2014 в 16:23

Тоя "Професор Балкански" дето сте му нацвъкали минусчета е фалшивия КРАДЕЦ НА НИКОВЕ, един вид разбирам че потребителите се солидаризират с истинският "Професор Балкански".

Обаче съм съгласен, че шорошоидчетата се осраха за пореден път. Посредствени същества. Дедо Дьорд само напразно си дава паричките. Тия не стават за нищо, освен за гей активисти.

29.01 2014 в 14:22

Лесно се драска във форумчето, трудно се прави нещо наистина... Мен лично ме смути тази втора окупация. Някак изведнъж, някак неистински, някак като опит "и нас да ни видят"... Но от друга страна, тя доведе до спешни срещи на искащите оставка, което беше трудно при първата окупация, дето основно се викаше "Не ни пипайте, ние сме си само ние"... Ами така е, драги хора, политиката не е лесна работа. А че има нужда от политика, а не просто от искането на няколко човека, сложили веригите на Университета, е повече от ясно. Трябва да се търси реалното съдействие на много хора и организации, трябва да се създава обществено желание за промяна, трябва да се изгради единно желание да се свърши нещо важно... Не е лесно, учете се, деца...

29.01 2014 в 14:02

Думи нямам да опиша колко сте зле.

29.01 2014 в 12:41

На тези кретени продължава да им се дава активно поле за изява. Като се има предвид, че такова нещо като "ранобудни студенти" никога не е съществувало на практика (лайкове на Ивчо, Косьо и Гелето във фейсбук не са някаква форма на организация), всяко неразбирателство между тях, произтичащо от обвинения в лъжи на белот и прочее, може да ни се пробутва като разцепление на различни крила, крилца, кълки и трътки. В скоро време очаквам разцепление на неизброимото "радикално" крило на три абсолютно равни части, съставени от по точно един човек - Манол Глишев, Тони Господинов и Веселин Недков. Гледам, че "нерадикалното" крило вече се е разцепило на Ивайло Динев, от една страна, и други двама, от друга, изпаднали в нелегалност.

ПП Също така искам да оповестя, че съм готов да даря на Ивайло Динев пари за нов кат облекло, защото и Ясер Арафат си сменяше по-често кърпата на главата, отколкото нашия ранобудник мени дрехите си.

29.01 2014 в 12:10

Напротив, окупацията си беше съвсем успешна.Въпросните окупатори постигнаха целите си – даваха ги по телевизията, селски пръчки станаха медийни звезди, педалчето с ушанката ще си намери гадже, разни хорица, които никога не са били студенти преспаха в СУ, а може и Боко да ги вземе на заплата в младежкия Герб.

29.01 2014 в 12:03

Ха, Ха, ха, каква окупация бе идиот, това си бе УРКОПАЦИЯ от келешори -тъпунгери. Поръчителите ЯК икономисват кинти за надник и за мижав надник намирате само някакви идиоти да вършат золуми срещу народа. Затуй държава прилагат стрикто и точно закона – грабват ножицата за метал, режат веригите и СУ става СВОБОДНА ТЕРИТОРИЯ, а УРКОПАТОРИТЕ тръгнаха като аслани, сега ЯКО СА НАСРАНИ

29.01 2014 в 10:50

Всъщност успешна е именно втората окупация. Докато първата се разграничаваше от всички, втората поиска единодействие срещу превратаджийското управление. И накара основните опозиционни партии поне да говорят за това, а дай Боже в бъдеще и да го направят. Без това тази власт ще векува.

29.01 2014 в 10:32

Ко ? Не !

29.01 2014 в 10:20

Хората с демократично мислене могат да имат обща кауза. Т.н. разцепване е всъщност разногласие.

29.01 2014 в 10:13

Нацепиха им го на шорошоидчетата!

Сега на власт ще дойде моят лидер - Волен Сидеров и ще ги накаже като истенски патреот!