Динев: Има разцепление, окупацията беше неуспешна

Александра Маркарян 29 януари 2014 в 09:42 4882 11

"Разцеплението на Ранобудните студенти е един нормален процес в една структура, която беше временна и която се породи от окупацията. След нея най-нормалното нещо е всеки, лека полека, да намира своя път. Нормално е след окупацията, която се оказа неуспешна за този момент, хората да се разделят - вътре бяхме хора с най-различни виждания." Това заяви един от лидерите на студентите по време на първата окупация - Ивайло Динев - в студиото на bTV тази сутрин.

Той заяви, че е подкрепял и втората окупация, но "това нещо като че ли се направи малко на инат".

Динев обясни, че отишъл с няколко студенти и преподаватели в Ректората, преди да падне втората окупация и видели, че в сградата са останали 15-20 човека и "някак си те не са си изградили план какво да правят". В онзи момент водещите фигури на втората окупация били излезли от Ректората, защото не били студенти и не искали втората окупация да се легитимира по този начин.

На срещата станало ясно, че окупаторите така или иначе са имали намерение да свалят окупацията, просто това станало ден по-рано.

Другият гост в студиото Антон Филев допълни, че сред ранобудните студенти не е обсъждана втора окупация, а тя е била организирана от „радикалното крило” на организацията. Имало е общо три опита за нова окупация.

По телефона Димитър Вълчев, който твърди, че Ивайло Динев вече не представлява Ранобудните студенти, потвърди разделянето на пътищата. „Ранобудните студенти са неформална организация, има хора, които влизат и излизат. В последните дни доста се изказват от името на Ранобудните студенти. Разсъждавахме какво прави един човек от Ранобудните студенти и това, което приехме, е, че участва в общите събрания и се съобразява с решенията. Засега настроенията са организацията да остане неформална и да продължи да действа за целите, които си постави първоначално”, каза по телефона той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!