Стоянович връща Класическата гимназия в кв. "Модерно предградие"

Александра Маркарян Последна промяна на 11 февруари 2014 в 07:31 5160 5

Снимка Сергей Антонов

Сградата на Класическата гимназия на ул. "Баба" по време на ремонта й.

Класическата гимназия се връща в кв. "Модерно предградие" на 17 февруари, съобщи Министерството на културата.

Заповед за това издаде министърът на културата д-р Петър Стоянович.

Сега Националната гимназия за древни езици и култури се помещава в сградата на 13-о основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" до Женския пазар в София. Тя бе преместена там заради ремонт на сградата на ул. "Баба" в крайния квартал "Модерно предградие".

Националната гимназия за древни езици и култури, която е и лицей на Софийския университет, бе преместена в крайния квартал на столицата, след като бе изгонена от сградата на централната уличка "Иван Асен II", където ползваше помещенията заедно с 12 СОУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2014 в 11:03

Грешка на родителите. След като искат децата им да останат в центъра, трябваше с всички сили да настояват за Модерно предградие. Тази власт няма акъл сама да мисли, тя просто гледа какво искат разумните хора и после решава обратното.

11.02 2014 в 10:59

Тая очилата мишка къде беше? В командировка? Доста време не си беше подавал гадната муцуна.

11.02 2014 в 10:46

Като човек, който е учил в началото на пущинака в Модерно предградие, смятам, че това не е добро решение за гимназията.

11.02 2014 в 09:40

След всички гадости около сградата, поне децата ще могат да учат в ремонтирано школо, макар и на края на света. Достатъчно випуски се изредиха да чистят сградата в Модерно предградие, за да се започва всичко отново с тази на Женския пазар и то по неясни причини.

11.02 2014 в 08:43

най-сетне някакво разумно решение.срам за класическата, че оставиха точно човек като Стоянович да им разрешава дертовете.които сами си направиха.какво очакваме, след като хората, които трябва да са флагманите на гражданското общество и духовността, се заровиха в торта и то сами със собствени целенасочени усилия, заради някакви лични интересчета..да напомня, че и новия лакей на олигархията Р.Петров е възпитаник-ПОЗОР!