Шеф от Бобов дол уволнен заради репортажа за контролирания вот

ОFFNews 12 юни 2014 в 08:04 3489 2

Кадър от заснетата скрита камера
Кадър от заснетата скрита камера

Началник от мина "Бобов дол" е бил уволнен по обвинение, че е подал до медиите скандалния сигнал за купен вот сред миньорите.

Както показа скрита камета на Нова телевизия, преди евроизборите служителите в мината бяха притискани от шефовете си да гласуват за Коалиция за България. Работещите бяха заплашвани, че ако това не стане, могат да потънат в дългове, да изгубят работата си и да не могат да си купят хранителни стоки от служебния магазин, в пазаруват с частта от заплатата си, изплатената под формата на ваучери.

Днес пред камерата за пръв път застана Огнян Зарев - набеденият за поръчител на журналистическото разследване ръководител в мината. Той отрича да има общо с репортажа и не знае защо името му се свързва с това.

Междувременно анонимният информатор на телевизията разказа, че също е подложен на натиск след излъчване на скритата камера. Карали го да напише писмено обяснение, че репортажът е манипулиран чрез монтаж и да го занесе в полицията, разказа мъжът без да показва лицето си. Бил несправедливо обвинен и че е получил от Нова тв 2500 лева за кадрите.

Самият шеф на мината Красимир Чаврагански отказа да застане пред камерата, понеже смята излъченият репортаж за лъжа и монтаж.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!