Съпругата на Томислав Дончев: Имам право на мнение, какво като мъжът ми е вицепремиер

OFFNews 06 юни 2018 в 11:55 33893 5

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана публикува нов пост във фейсбук, който е нещо средно между извинение, обяснение и оправдание на нейните антиромски публикации в социалната мрежа.

Симпатичната дама скандализира мнозина с публикацията си "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!", която бе свалена след сигнали на голям брой потребители, че съдържа реч на омразата.

Ето и допълнителните разяснения на Светлана Дончева във фейсбук:  

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксенофобия не знам. Да, вярно е, че публикацията ми засяга определена етническа група, за което се извинявам. Грешка беше, че ви сложих под общ знаменател. Не всички цигани са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата.

Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията.

Вие, ромите, сте тези, които държите да се отличавате и към вас да се отнасяме специално, внимателно и деликатно. Ако считате, че сте равни, а аз вярвам, че сте такива, защо за вас има специални програми за интеграция? Ако всичко с вас е ОК, защо дъжавата, ЕС и много американски фондации наливат милиони долари и евро за да се интегрирате и вие все не сте интегрирани или поне много малка част от вас?

Защо няма такива програми за евреи, арменци или руснаци? Този диалог може да продължи безкрайно, но аз не желая да го водя, защото очевидно няма смисъл. Има смисъл в спазването на законите и на обществените правила. А тези, които са се почувствали засегнати, моля за извинение!

И още нещо. Това, че съм обвързана семейно с един от вицепремиерите на България не означава, че трябва да си запуша устата и да нямам право на свободно изразяване на това, което мисля. Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

06.06 2018 в 17:36

Дончевица е казала това което всички, които имаме мозък а не либерастки лайна в главата мислим Къв е проблема ?

12329

4

Шопа

06.06 2018 в 14:37

Ей такива тъпи патки се грижат за еврофондовете, и съветват "елитините" ни вицета.
Такива които не знаят, че етикета е за да се спазва, все още не е нито измислен нито остарял камо ли ненужен.

Интересно колко моркова са били нужни за осигуряване на кампанията.

10571

3

Hissarion

06.06 2018 в 14:09

Той и воднистия Таско държеше на свободата си да говори глупости. Дончевица изглежда му е духовен родственик.

7568

2

Tabadatko

06.06 2018 в 12:28

Как така "не всички българи са честни и почтени граждани"? Това вярно ли е? Аз мислех, че всички бели българи са готини хорица. Да не би да иска да каже например, че много българи са ниско грамотни или пък им липсва съвест и разум? Че са като телета, които се разкарват нагоре надолу всеки ден, за да имат какво да ядат по 3 пъти дневно?
Но сериозно. Лицемерието на тъпата женка, е в това, че гербажиите си купуват гласове на ромите или подпрепят ДПС, които също си купуват такива. Как да няма ромски проблем и нужда от специално отношение? И нас белите пичове и пички българите да ни наврат в дупка за няколко десетилетия, и ние ще яхнем пак каручките.

12415

1

senester

06.06 2018 в 12:06

Аз никъде не открих ксенофобия и омраза.А за тоягата по непослушните ромски и неромски задници съм изцяло "за" и в пряк, и в преносен смисъл