Quantcast

Русия: Водиха ни за носа за „Южен поток“

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2015 в 14:53 12488 14

Снимка ТАСС

Сергей Лавров

Проблемът с „Южен поток“ е приключен. Не можехме да протакаме повече поетите ангажименти, а общо взето ни водеха за носа. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на пресконференция – отчет за изминалата 2014 г., цитиран от ТАСС.

Има предложен алтернативен проект – т.нар. „Турски поток“, към който в Европа вече има проявен интерес. Сега текат обсъждания и дискусии по въпроса, съобщи министърът.

Москва разчита, че проектът „Турски поток“ ще бъде реализиран и ще позволи да се увеличи енергийната безопасност на Европа, да я предпази от проблемни транзитьори, подчерта Лавров.

Спирането на проекта „Южен поток“ беше обявено на 1 декември от руския президент Владимир Путин след преговори с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган.

Путин обяви още, че газовият ресурс ще бъде насочен към Турция и той ще минава по газопровод, който ще се казва „Турски поток“. В новия проект е заложено да се направи и газов хъб на границата на Турция и Гърция, откъдето страните от ЕС ще могат да си доставят газ.

Руският премиер Дмитрий Медведев коментира във вторник, че причината Москва да се откаже от проекта не е политическа или емоционална, а юридическа.

Всички опити на Русия да започне работа по проекта завършиха с неуспех. Принудиха ни да се оттеглим от проекта, посочи Медведев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2015 в 22:26

Южен поток, известен още между руското народонаселение като "Бабок отток" ...

21.01 2015 в 21:48

Гледам - не стихва радостта, че газопроводът за Европа няма да минава през българска територия!

21.01 2015 в 21:23

да си кажем истната - боко кратуня е истинската причина.
как се обяснява на мутра какво е газопровод ?
кажете като знаето толкова..

21.01 2015 в 21:17

Апропо, Хуйло е монгол, Медведев евреин,Лавров арменец, Шуйго от някакво племе 250 хил....Рашка говняшка кой я управлява????

21.01 2015 в 21:14

Мда, светата троица Хуйло, Медвежонак и арменският кон Лавров -> всеки си говори каквото му падне, лошо, много лошо дУгаре, положението е мат с пешката!!!!
--------
Къде го Ругоската, да ви изстреля с батут на междузвездна орбита!!!

21.01 2015 в 20:44

"Руският премиер Дмитрий Медведев коментира във вторник, че причината Москва да се откаже от проекта не е политическа или емоционална, а юридическа...."

Тъй, де. Ех, блотная, наливай, наливай... Вся юрисдикция - сволоч. Наливай, наливай... А закусок ООООЧЕН мало!!! Поехали!!!!!!

21.01 2015 в 18:51

Не, не ви водеха за носа – изхвърлиха ви като при мятане на чук.Сърпът обаче остана в Турция – ползвайте го за изкопаването на Турския поток „към който в Европа вече има проявен интерес“. И откога учудването на путинското малоумие– е проява на интерес?!!!!

21.01 2015 в 18:13

"Баташкото клане липсва от учебниците по „Човек и природа” за 3 клас! Родителите са възмутени как някои моменти от периода на Османско владичество са представени едностранчиво! Авторите на въпросното издание пък казват, че са имали за цел „ да представят в положителна светлина” периода ХV-XIX в."

"Баташкото клане обаче, не е единственият премахнат факт от учебника.
Липсва информация за данъците, които са плащали „неверниците”. Данъци като „диш-хакъ” – който представлява зъбен данък, плащан от домакина, загдето “правоверният” си е хабил зъбите с неговата “гяурска” храна, или „девширме” – кръвен данък, събиране на християнски момчета за еничарския корпус.
Дали въпросният учебник е одобрен от Министерството на образованието, не става ясно. Не се пояснява и как в „положителна светлина” може да представиш хилядите убити българи в Батак и начина, по който е бил заставен да живее българският народ през петте века робство."


Еми ето бе, "ПИПАТ" ги учебниците! Направо ги барат!
И това в 3-ти клас.
Сега остава да им пуснете и новите еврогейски ценности на освободеното място и готово! Пей сърце!

Ква Русия, кви 5 лв бе?!

21.01 2015 в 17:57

Танг,това е надеждата на много хора,обезверени днес от наглата игра на "демокрация" от кадрите на КГБ(ДС).Моята учителка по история ми обясняваше,че Апостолът на свободата под "Чиста и свята Република" разбирал да имаме всички табелка"Образцов дом" и да сме готови да дадем живота си за "святата българо-съветска дружба"..НО и днес в учебниците по история е пълно с проруска любов..и някой трябва да пипне с ръката на ИСТИНАТА и там ,иначе дълго ще чакаме..

21.01 2015 в 16:52

Не им се получи далаверата на руснаците и сега плачат. А ние се смеем (въпреки, че не е смешно това, че обръчите от фирми на Дебелият КОЙ продължават да си работят по Патока и да "усвояват" капиталите ни). А veteran51 тъжи за Белене, Сибир, празните магазини и комунистическата партия. Нищо, след десетина години такива като него няма да останат, та току виж лустрацията се получила.