Quantcast

Румен Петков на разпит по сигнал за купуване на гласове (обновена)

OFFNews Последна промяна на 18 май 2014 в 10:29 4154 7

Румен Петков

Бившият вътрешен министър Румен Петков е бил привикан за разпит в СДВР тази сутрин заради прокурорска преписка. По информация на bTV става въпрос за сигнал за купуване на гласове.

От прокуратурата са потвърдили, че става въпрос за купуване на гласове, а Петков е бил извикан като свидетел.

Според предварителната информация сигналът за купуване на гласове е от Плевен. След това обаче стана ясно, че сигналът е подаден в Софийската градска прокуратура.

Има образувана прокурорска проверка, но по случая не е образувано досъдебно производство, уточниха от прокуратурата.

Петков е бил разпитан около 8 часа тази сутрин. Той е успял да избегне журналистите, които го очакваха, като вероятно е минал през страничен вход. 

В неделя следобед пресцентърът на АБВ разпространи следната позиция на Румен Петков:

"Снощи, късно вечерта, след много професионален и колегиален диалог, бях поканен в столичната полиция. Разговорът с представителите на вътрешното ведомство се състоя тази сутрин. Нещата, които чух по време на този разговор, определям като абсурдни. За съжаление преписката е „удобно“ засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание. Очевидно е обаче, че става дума за активно мероприятие от страна на управляващите в навечерието на европейските избори. Припомням, че от АБВ още преди време алармирахме, чрез вас журналистите, че в последните дни на кампанията се очакват провокации, които близки до Пеевски издания са готови да използват по користни подбуди. Мисля, че това е и една от основните причини медиите да бъдат известени предварително за моето посещение в СДВР. Сценарий, който много напомня по своя замисъл костинбродската провокация в деня за размисъл, предхождащ последните парламентарни избори".

Румен Петков е бивш кмет на Плевен, а в момента участва активно в кампанията за евроизборите като член на политическия проект АБВ, създаден от Георги Първанов.

Петков и Първанов бяха отстранени от БСП заради старта на АБВ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2014 в 15:26

"..Според предварителната информация сигналът за купуване на гласове е от Плевен. След това обаче стана ясно, че сигналът е подаден в Софийската градска прокуратура.
Има образувана прокурорска проверка, но по случая не е образувано досъдебно производство, уточниха от прокуратурата..."
Има ли съвестни и компетентни хора БЪЛГАРИ в тази Прокуратура?!? Ами, тя се превърна в основен инструмент за разбиване на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ!!! Цацаров, това ли ти спуснаха да ни "помайваш" сега, твоите "градски" от ББЦ и КТБ (во главе со тарикатина-габровец ЦвВас)?!?

18.05 2014 в 15:02

мръсотия модел Костинброд кьор фишек. Само комунисти са способни да ги правят.

18.05 2014 в 13:57

Ooo, offa, ко стаа, как я карате? Как е саунд средата? Има ли църцорене, капе ли, чува ли се звънтене, безподобно сухо шумолене? Кат гледам как сте заредили слайдове със снимки на гнъсници (върху фланелки даже)...

18.05 2014 в 13:39

Пиклюмбата или Румбата /както фамилиарно и свойски го наричат партийните му авери/, е на път да опита лично горчивината и разочарованието от шамарите и ударите под кръста на своите - прийоми и методи на действие, които са му добре известни, тъй като лично той ги е прилагал в предишните кампании на дъртата столетница! Хак да му е, колкото повече се дърлят и хапят двете глави на комунистическата Хидра, толкова по-добре за Демокрацията! Гласувам с № 10!

18.05 2014 в 11:01

Румба, не разбра ли с кого си имаш работа.?"врагът сред нас"!Винаги е следвала безпощадна и най-вече НАЗИДАТЕЛНА разправа.колко от нас бяха "обезвреждани" по време на соца?!паметните ти констатации,че такава престъпна клика не ни е управлявала ,няма как да ти ги простят ..

18.05 2014 в 10:43

Не съм му фен,но Румбата последно време стана един от основните критици на управляващите и лично на Орешарски и последиците за него не закъсняха.Бареков купува всичко,включително и депутати,харчи предизборно милиони,и въпреки и сезирана,прокуратурата не бърза да разследва,но противниците на режима веднага са привиквани.И това ако не е полицейщина.

18.05 2014 в 10:43

Предизборни шамари :-)))))