Разследват проект на вуйчото на Дянков

OFFNews 20 юли 2014 в 19:38 4911 4

Симеон Дянков

Комисия ще разследва изграждането на общински парк до хотела на вуйчото на Симеон Дянков в Априлци.

Паркът в квартал „Зла река“ е финансиран с около 1 млн. лева по програма „Развитите на селските райони“. Той е продължение на хотела „Априлци 1876“, собственост на дружеството „Екопроект Априлци“.

Дружеството е на кмета на Априлци Бенко Вълев, вуйчо на бившия финансов министър Симеон Дянков и на сестра му Румянка. Дял във фирмата е притежавал до декември 2009 г. И самият Дянков. След това неговият дял е прехвърлен на майка му, пише „Преса“.

Дянков е бил и управител на дружеството до октомври 2008 г.

Паркът съществува от лятото на 2012 г. Монтирана е автоматизирана подземна поливна система, има люлки, пързалки, пътеки, алеи.

Според жители на Априлци паркът е построен за нуждите на хотела на Бенко Велев и не се използва от местното население. Има и слухове за това, че стойността му е завишена многократно.

Разследването ще се извърши от комисия с представители от ГЕРБ, СДС, БЗНС и ЗНС, а председател на комисията е общинският съветник Димитър Кокошкаров.

Комисията ще разгледа всички сигнали на граждани, ще изиска документи, становища и обяснения от експерти от администрацията. 

Работата на комисията трябва да приключи през октомври и да докладва резултатите на общинския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови