Раздадоха брошури с прегърнати мъже на осмокласници в Ямбол

OFFNews 27 февруари 2019 в 08:27 8839 10

Брошури за сексуално ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между институциите, съобщава бТВ.

Проблемът е, че на снимка, която е приложена към информация за болестите, предавани по полов път, са двама млади мъже.

Брошурите са издадени от здравното министерство и са разпространени от РЗИ-Ямбол. Образователното министерство обаче забранява да стигат до учениците.

Въпреки забраната на просветното ведомство, брошурата е раздадена на ученици на 14- и 15-годишна възраст.

Брошурата се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени брошури, е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предавани по полов път, на лекция.

Брошурите са получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път.....Има девет бройки,които не с раздавани и не са били при учениците", обясни Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Листовките са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

"Като в началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде официално и писмото. В него пише, да не се разпространяват брошурите”, посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят, че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

"Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции, и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...”, казва директорът Йордан Милков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

10

Hissarion

18.04 2019 в 15:28

Ей, язък за Ямбол. Заразата е плъзнала. Кметът нинджа-мутрогерб, Динко ловецът на бежанци, Нидялко брадъра и други видни местни личности също са прихванали. На центъра е страшно! Бедният галерист Сидеров се страхува да се прибере за Великден, за да не зарази цялото си семейство. Уплашени сливналии издигат барикади на пътя между двата града. От Бургас са пратили Перата с още две батки да спира наплива на гееве по магистралата. Очаква се самият Сорос да посети града по покана на заразеното население.

7900

9

Bisser R. Stoyanov

18.04 2019 в 10:09

Здравеопазването е компетентния орган в слуая със сексуално преносимите заболявания. Министерството на образованието е идеологически орган. Статистически, сексуално преносимите болести са в пъти по-разпространени сред хомосексуалните момчета. Сексуално преносимите болести са проблем за здравеопазването и образованието в супер-мъжествената ни провинция по причина по-ограниченото здравеопазване и образование. Момичетата се явяват жертвите , които предпочитат по-деликатните и внимателни момчета. Често тези момчета са бисексуални. Визуалният акцент на брошурата е върху "деликатните - красиви" момчета, които статистически са по-често обект на сексуален интерес.

3985

7

Надежда123

28.02 2019 в 08:19

Моля всички "възмутени" от "новината" да се върнат обратно в миналия век. Надявам се да не се питате защо "държавата ни била в такова състояние", защото тесногръдото ви мислене е част от проблема. Моля оставете хората, които се опитват да постигнат поне някакъв прогрес, да си вършат работата. Благодаря.
(2019 година сме, хора. Преглътнете си егото и оставете хората да си живеят.)

12021

5

bls

27.02 2019 в 12:26

Бре мама му стара .. хомо та хомо - ам като искате хомо пуснете барем и жени хомо - каква е тая дискриминация - навсякъде само мъже хомо. Ами вие дискриминирате лесбийките - искам брошури на лесбийки в същите пози. Зер няма и такива?

12298

4

kamborev

27.02 2019 в 12:04

Просто отвратително!

14469

3

случайно прочетох

27.02 2019 в 12:01

Ще повърна!
Гейовете, които са направили брошурата, да се уволнят!

4000

2

НъКъ

27.02 2019 в 08:56

Късно са се сетили да ги приберат. Сега всички дето са ги видели ще станат гейове и Ямбол ще е гей. Късно е за съжаление, згубихме един български хетеро град.

10372

1

elbarbudo

27.02 2019 в 08:53

Протестирам енергично - защо само гееве? Къде са лезбийките, травеститите и другите?