Пускат движението по булевард Филип Кутев утре

OFFNews 23 октомври 2023 в 14:07 2523 2

Йорданка Фандъкова

Снимка Фейсбук на Фандъкова

Движението по столичния булевард "Филип Кутев" от "Симеоновско шосе" до ул. "Сребърна" ще бъде пуснато утре, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на обекта.

Изпълнението на участъка започна през април, дължината му е 1 км и 250 метра. Заедно с участъка, който изградихме миналата година и сега разширяваме до бул. "Черни връх", булевардът е изцяло нов, с дължина близо 2,3 км, допълни Фандъкова. Това е огромен обект, стратегически за града, част от третия градски ринг, и е един ангажимент, който изпълнихме, каза столичният кмет. 

По думите ѝ вътрешният градски ринг облекчава движението в цялата централна градска част. 

Новоизграденият участък на "Филип Кутев" е шестлентов, с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея с широчина два метра, с широки тротоари, достъпна среда и изцяло обновени подземни мрежи. Изградено е ново лед осветление, посадени са около 200 нови дървета, стената към зоопарка е изрисувана с неговите обитатели.

Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. "Г. М. Димитров", информира още кметът Фандъкова, цитирана от БТА. 

Предстои до края на годината да бъде пусната и нова автобусна линия №288, която ще свърза "Гео Милев" с бул. "Черни връх" и ще се движи по бус лентите на новия булевард. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

2

escrin

23.10 2023 в 21:28

Айде честито. Доживяхме. И да не се ослушват за реконструкцията на "Сребърна", ами да я почват съгласно градоустройствения план, че вече са с 5 години назад

585

1

Stoyancho

23.10 2023 в 15:05

Брависимо! разгеле, доживех
 
X

Да помогнем на украинските деца!