Протест в защита на Меган пред резиденцията на британския посланик

OFFNews Последна промяна на 03 март 2014 в 15:04 2844 1

Елисавета Попова с дъщеря си Меган

Протест в защита на българката, чието дете ще бъде осиновено във Великобритания, беше организирано днес пред резиденцията на британския посланик в София Джонатан Алън.

Демонстрацията е в защита на Елисавета Попова, нейната дъщеря Меган, както и на бабата и дядото на момиченцето, които се борят, за да станат нейни попечители.

Ние се обявяваме срещу нехуманните и нечовешки действия на правосъдната система във Великобритания, която отнема завинаги едно българче от семейството му, обясни една от организаторките на протеста Веселина Георгиева.

Демонстрантите поискаха от британския посланик да предприеме стъпки, с които да спре осиновяването на Меган, и да уведоми всички институции във Великобритания за обществената подкрепа за Меган и семейството й в България и по света.

Протестиращите искат и да бъде обявен за невалиден докладът на британските социални служби на бабата и дядото на Меган, с който те са отхвърлени като възможни настойници на детето от английските власти.

Протест в защита на Елисавета Попова и Меган беше организиран миналата седмица и пред Министерството на правосъдието. С част от демонстрантите се срещна правосъдният министър Зинаида Златанова.

Министърът обеща правна помощ за бабата и дядото на Меган и даде съвети за това какво може да се направи оттук нататък, за да се върне детето в България.

Елисавета Попова се бори да си върне детето през последната година. Засега обаче опитите й остават без резултат. На 20 февруари беше последната възможност на Ели да обжалва решението на съда Меган да бъде дадена за осиновяване. Молбата й е била отхвърлена от съда и не е било допуснато за разглеждане становището на Държавната агенция за закрила на детето, според които бабата и дядото на Меган са способни да се грижат за нея.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2014 в 20:31

Браво на хората застанали пред посолството на Великобритания в зашита на едно Българско дете!
Великобритания не може да си присвоява правото да решава едностранно в подобни случеи!

Никое дете не може да бъде отговорно за грешките на родителите си и не бива да бъде отделяно от семейство което го обича, бори се за него и го желае от цялото си сърце за да бъде дадено на чужди хора. Да се лиши дете, което не може даже да се зашити само от правото му на семейство, род , култура, майчин език и избор Е ПРЕСТЪПЛЕНИE!!!