Плажът на "Златна рибка" засипан с чакъл

OFFNews Последна промяна на 07 май 2015 в 12:45 18675 9

Снимка Фейсбук

Плажът на къмпинг "Златна рибка" край Созопол е засипан с чакъл. Това показват снимки в социалната мрежа фейсбук, направени вчера. 

Текстът към кадрите в профила на Иван Митков гласи: "плаж" Златна Рибка @ БГ черноморие, пълен абсурд! Който има контакти да сигнализира на медиите /снимките са на очевидци (Alexander Mihaylov и Goritsa Krastanova). 

В природна забележителност "Пясъчни дюни между къмпингите Градина и Златна рибка е изграден временен път от уплътнен трошен камък върху морския плаж и пясъчните дюни, а на общината е дадено предписание до 1 юни той да се премахне, съобщиха от РИОСВ-Бургас. 

От община Созопол твърдят, че имат издадено строителното разрешение от МРРБ, което е в сила от 17 април. Става дума за проект ”Дълбокоморско заустване на пречистени от пречиствателна станция Созопол отпадни води" - морска част”, което е един от обектите на „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол - І Етап” .

Общата площ от 12. 041 дка кв. м , включваща акваторията на Черно море от трасето и сервитута. Разделен е основно на две части: брегова част – отвеждащ колектор, и морска част – дълбокоморско заустване.

Бреговата част обхваща участъка от помпената станция на ПСОВ «Созопол» до морския бряг. Трасето на отвеждащия колектор минава през площадката на пречиствателната станция, пресича главния път Бургас – Созопол-Царево), продължава по второстепенна улица към почивни комплекси и пресича плажната ивица до точката, в която е връзката между отвеждащия колектор и дълбокоморското заустване.

·Морската част- Заустването ще се осъществи чрез напорен тръбопровод с обща дължина в морската част , заедно с дифузера 1919,32м. в т.ч: водолазни огледи, вълнови течения и сондажи и хидравлични изчисления в залива е определено положението и надморските височини на тръбопровода от морският бряг до дифузeра, както и на самия дифузeр.

Проектът е подаден на 30.07.2014 г. в МРРБ, има изработен и влязъл в сила парцеларен план за преминаването през плажната ивица.

Проектът е съгласуван с Министерство на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на културата, Центърът за подводна археология, Министерството на околната среда и водите, Басейнова дирекция,РЗИ-Бургас към министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи, Агенция „Пътна инфраструктура, както и с ВиК,БТК и EVN.

Съгласно Решение на Министерски съвет за учредяване право на строеж върху част от имот, съставляващ морски плаж „Златна рибка”, съгласно с влязъл в сила ПУП- парцеларен план за елементи на техническа инфраструктура, Областния управител на Бургас е подписал договор за преминаване през плаж „Златна рибка”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2015 в 02:34

"До Правилно! и ЕМО. Грешите. И няма нормален проектант който да се подпише под такъв проект.
Това, че трябва да се премине през плажа за да се построи канализацията не означава, че плажът задължително трябва да се унищожи.
Преминаването на тежките машини би могло да стане и по предварително излети на друго място бетонни плочи, положени върху изравнения пясък. След завършването на строежа, плочите се прибират.
Но плочите струват повечко пари от положения чакъл, а пък изпълнителя гони евтинийката, пък и му е по-евтино да бутне някой лев където трябва и хоп - път през плажа.
Пък като свърши строителството, ще видим дали ще има някой луд, който да премахне чакъла и даже да пресее пясъка..."

Добре де ква е разликата??? В крайна сметка плаж ще има ли ? Ще има! Каква ти далаверата лично на теб , пречиствателната станция да е десет пъти по скъпа? Нали се сещаш , че този проект го плаща общината,но общината тия пари ги събира от данъци и такси,т.е. от местните търговци , които пък ще ти го калкулират в цената лично но теб (на хотела,пиенето,яденето,шезлонгите,плажа).И кво-зор да е скъпо...така ли? Загледай се в снимката и ще видиш , че са насипали големи камъни(като по жп-линия).Явно не са толкова прости.Не съм фен мутро-тарикатите , но пък и не ме кефи , някак си, да се мрънка за всичко! Вечно недоволни!

07.05 2015 в 22:25

Ще е къпят хорат атам където се изхвуърлят лайната хахьаххаьхаь ебаси смеха !

07.05 2015 в 21:53

До Правилно! и ЕМО. Грешите. И няма нормален проектант който да се подпише под такъв проект.
Това, че трябва да се премине през плажа за да се построи канализацията не означава, че плажът задължително трябва да се унищожи.
Преминаването на тежките машини би могло да стане и по предварително излети на друго място бетонни плочи, положени върху изравнения пясък. След завършването на строежа, плочите се прибират.
Но плочите струват повечко пари от положения чакъл, а пък изпълнителя гони евтинийката, пък и му е по-евтино да бутне някой лев където трябва и хоп - път през плажа.
Пък като свърши строителството, ще видим дали ще има някой луд, който да премахне чакъла и даже да пресее пясъка...

07.05 2015 в 20:31

"...е изграден ВРЕМЕНЕН път от уплътнен трошен камък върху морския плаж и пясъчните дюни, а на общината е дадено предписание до 1 юни той да се премахне, съобщиха от РИОСВ-Бургас...."

Ей това българина е страшно първосигнално ГОВЕДО!!! Нали правят пречиствателна станция , бе тапири! Как да стане по друг начин??? Ревете , че се къпете в лайна ,НАЛИ? Като завършат строежа ще си изгребат филца , ще пуснат ситата за един ден и ПАК ще има плаж! Просто е! Само трябва някои за си размърда онова полираното.Аман от ревльовци!

07.05 2015 в 15:31

Абе хора, вие мислите ли с главата си? Това е трасето за заустване на водите от новата пречиствателна станция. Настлали са пътя отгоре с трошен камък за да не съсипят пясъка - а и си представете как ще затъват тежките машини и какво копаене ще падне заради това. Няма как да стане по друг начин. Добре е направено , а в последствие би трябвало да отстранят камъка и да заравнят плажа. Толкоз.

07.05 2015 в 15:17

Няма как да се изпълни дълбоководно заустване, без да се премине през или под плжната ивица. Много добре са го направили, за да не гази тежка техника безразборно по пясъка и през дюните.Радвайте се, защото няма да ви се налага да се къпете в лайната на 30 000 летуващи.

07.05 2015 в 13:16

Дясното правителство, което иска да приватизира е най-лошият стопанин ;)

Без значение дали е на БСП/ДПС или на ГЕРБ/РБ/АБВ и т.н.

07.05 2015 в 13:13

? Прост народ. Заслужава си всичко лошо, което му се случва. Сам ще се затрие. Дано тези, които дойдат по земите ни, повече да ги ценят.