Плажът на "Златна рибка" засипан с чакъл

OFFNews 07 май 2015 в 12:45 20114 9

Снимка Фейсбук

Плажът на къмпинг "Златна рибка" край Созопол е засипан с чакъл. Това показват снимки в социалната мрежа фейсбук, направени вчера. 

Текстът към кадрите в профила на Иван Митков гласи: "плаж" Златна Рибка @ БГ черноморие, пълен абсурд! Който има контакти да сигнализира на медиите /снимките са на очевидци (Alexander Mihaylov и Goritsa Krastanova). 

В природна забележителност "Пясъчни дюни между къмпингите Градина и Златна рибка е изграден временен път от уплътнен трошен камък върху морския плаж и пясъчните дюни, а на общината е дадено предписание до 1 юни той да се премахне, съобщиха от РИОСВ-Бургас. 

От община Созопол твърдят, че имат издадено строителното разрешение от МРРБ, което е в сила от 17 април. Става дума за проект ”Дълбокоморско заустване на пречистени от пречиствателна станция Созопол отпадни води" - морска част”, което е един от обектите на „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол - І Етап” .

Общата площ от 12. 041 дка кв. м , включваща акваторията на Черно море от трасето и сервитута. Разделен е основно на две части: брегова част – отвеждащ колектор, и морска част – дълбокоморско заустване.

Бреговата част обхваща участъка от помпената станция на ПСОВ «Созопол» до морския бряг. Трасето на отвеждащия колектор минава през площадката на пречиствателната станция, пресича главния път Бургас – Созопол-Царево), продължава по второстепенна улица към почивни комплекси и пресича плажната ивица до точката, в която е връзката между отвеждащия колектор и дълбокоморското заустване.

·Морската част- Заустването ще се осъществи чрез напорен тръбопровод с обща дължина в морската част , заедно с дифузера 1919,32м. в т.ч: водолазни огледи, вълнови течения и сондажи и хидравлични изчисления в залива е определено положението и надморските височини на тръбопровода от морският бряг до дифузeра, както и на самия дифузeр.

Проектът е подаден на 30.07.2014 г. в МРРБ, има изработен и влязъл в сила парцеларен план за преминаването през плажната ивица.

Проектът е съгласуван с Министерство на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на културата, Центърът за подводна археология, Министерството на околната среда и водите, Басейнова дирекция,РЗИ-Бургас към министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи, Агенция „Пътна инфраструктура, както и с ВиК,БТК и EVN.

Съгласно Решение на Министерски съвет за учредяване право на строеж върху част от имот, съставляващ морски плаж „Златна рибка”, съгласно с влязъл в сила ПУП- парцеларен план за елементи на техническа инфраструктура, Областния управител на Бургас е подписал договор за преминаване през плаж „Златна рибка”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!