На церемония в Министерски съвет Семерджиев отличи ромски лекари и студенти медици

OFFNews 07 април 2017 в 17:10 3661 1

Министърът на здравеопазването Илко Семерджиев отличи с грамоти за принос организации, работещи по менторски и стипендиантски програми, здравни медиатори, студенти медици и техните ментори, допринесли за израстването на младежите по различни интеграционни програми.

Церемонията се състоя в Гранитната зала на Министерски съвет и е по повод Деня на здравния работник – 7 април, и във връзка с Международния ден на ромите – 8 април.

Семерджиев връчи лично грамоти за постигнати резултати и насърчаване на добрия пример в общността на практикуващи лекари - студенти в Стипeндиaнтcкaтa пpoгpaмa зa cтyдeнти oт poмcки пpoизхoд в мeдицинcкитe yнивepcитeти и кoлeжи: Калин Танов е завършил медицина, сега специализант по очни болести в Първа МБАЛ – София; Димитринка Борисова е медицинска сестра във ВМА и магистър във Факултета по обществено здраве по управление на здравните грижи; Миляна Евтимова е акушерка и магистър по Управление на здравни грижи.

Мирослав Ангелов - стажант-лекар, благодари от името на студентите за признанието, както и за моралната подкрепа на менторите и на всички, работещи по Стипендиантската програма, и сподели, че макар пътят да не е бил лесен, е важно да запазят мотивацията си в отговорната медицинска професия.

Грамота за принос в подкрепата за развитието на младежи и студенти роми в България бе връчена на Институт „Отворено общество“ за Стипeндиaнтcкaта пpoгpaмa, която вeчe девета гoдинa пpeдocтaвя възмoжнocт нa млaди, oбpaзoвaни и cилнo мoтивиpaни млaдeжи oт poмcки пpoизхoд дa paзвивaт cвoитe знaния и пpoфecиoнaлeн oпит в cфepaтa нa здpaвeoпaзвaнeтo.

Програмата се подкрепя от Фондация „Отворено общество“ и Ромски образователен фонд. Институт „Отворено Общество“ - София, а Фондация „Интелдей“ и Център „Амалипе“ са ангажирани с нейното изпълнение в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови