Quantcast

Момченце почина след усложнения от грип

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2014 в 13:02 3707 5

Болница
Болница

Момченце на 1 г. и 6 месеца е починало след усложнения от грип в болницата в Добрич, съобщи директорът ù д-р Красимир Николов пред "Дарик".

Детето е било прието в четвъртък в 15 ч. с двустранна вирусна пневмония, със сърдечна и дихателна недостатъчност. Починало е в 20,40 ч. същия ден.

Когато смъртта настъпи в рамките на 6 часа от постъпването на спешен случай в болницата, се смята, че намесата на медиците е потърсена твърде късно и състоянието на болния е било твърде тежко, обясни д-р Николов.

Детето е от Добрич.

Аутопсията е показала, че причината за смъртта му е сепсис, довел до оток на мозъка.

Предполага се, че първоначална причина за усложненията, довели до крайно тежкото състояние на детето, е остра вирусна инфекция с щам от рода на грипа, каза още директорът на болницата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2014 в 13:46

Масачузетс вече ни кара трети път /с усложнения/. Такова нещо не си спомням през живота си.

Но е факт, че след първия ГП-то каза, че детето си е ок и не искаше второ мнение от специалист - педиатър.

Извод: Пазете се много, че е страшно!!!!!!


И при първи съмнения бягайте на лекар и искайте консулт от тесен специалист...

20.01 2014 в 13:42

Крайно определение е - да. Още по-лошо е, че в България гъмжи от такива и от първа ръка всеки ден чувам в аптеките реплики от сорта "ми аз вече 5 дни му давам по 10 фервекса и 2 парацетамола ама не се оправя". Ще бъда още по-краен - в последните години единственото нещо, за което ебават масово българските родители относно децата им е "на ти 5 лева за деня". Дотам се изчерпва грижата. Звучи кофти и крайно, но по-лошото е, че е факт.

Да не започваме пък темата за здравната култура на българина... само, че тънката разлика е, че едно е да си неебателен спрямо своето здраве, друго е да обричаш здравето на друго човешко същество на риск - напълно съзнателно.

20.01 2014 в 13:35

хайде стига с тези ваксини, доказано е , че не струват.
Съболезнования на родителите, ужасна случка

20.01 2014 в 13:23

В случая лекарите в болницата не могат да бъдат обвинени, но не бързайте да осъждате и родителите. Не знаете дали преди това не са ходили по лекари, а може просто нещата да са се развили изключително бързо. Немарлив родител - това е доста крайно определение. При всички положения на тях им е много тежко.

20.01 2014 в 13:14

И пак ли лекарите ще са виновни? Хайде сега критикувайте ваксините, пишете каква мафия са фармацевтичните компании, болниците и лекарите и си лекувайте децата с бабини идиотщини, разтваряйте им по 5 фервекса сутрин да "пресечете настинката" и после като са на прага на гроба чак ходете в спешното да ревете "докторееее помогни".
Много голям вой има винаги когато стане дума за лекарска немарливост. Я да видим сега някой ще се осмели ли да зададе въпроса какво правим и кой носи отговорност за един немарлив родител допуснал детето му да стигне до прага на гроба за да се сети да потърси лекар???? Или пак лекарите са виновни, че нямат свръхсили да връщат хората към живота?