Лепенки срещу нежелани брошури в пощенските кутии

ОFFNews 29 октомври 2014 в 15:13 4089 2

Зелена кампания срещу неадресираната реклама в пощенските кутии стартира сайтът Broshura.bg. За целта те подаряват лепенки, които се слагат на пощенските кутии и предупреждават, че получателят не желае рекламни брошури.

"Всеки е чувал за вредите, които нанася производството на хартия и хартиени продукти. Тази промишленост нанася огромни поражения върху горите и е един от най-големите причинители на вредни емисии във въздуха, мотивират се авторите на идеята. - На практика това означава, че „белите дробове” на планетата се унищожават, а замърсяването на въздуха води до парников ефект и промени в климата. Да не забравяме и че почти половината боклук в света е хартия."

Едни от най-разпространените видове хартия се използват при издаването на списания и каталози. Един тон хартия използвана за изданията, които преглеждаме, а след това изхвърляме, ни струва около 15 дървета. А само едно дърво произвежда кислород, достатъчен за трима души.

Най-големите световни компании се отказват от използването на хартия, като документите и съдържанията преминават на електронен носител. 

Доказано е, че ако половината от използваната хартия в световен мащаб се рециклира, може да се спасят 80 хил. кв. км гори. Само 1 тон рециклирана хартия спасява 13 дървета, а консумацията на енергия намалява до 54%. Ако рециклираме хартиените продукти, може да намалим замърсяването на въздуха с до 74%. 

Авторите на кампанията предлагат безплатни лепенки "Аз уважавам природата", които ще покажат на разносвачите на брошури да не пускат нежелани рекламни материали в пощенските кутии. Можете да заявите своята лепенка на специалната страница Broshura.bg/Green.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!