Иванчева дава на съд председателя на СОС Елен Герджиков от ГЕРБ

OFFNews 23 декември 2016 в 10:53 7116 0

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се закани да даде на съд председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков от ГЕРБ заради твърдението му, че тя е подправила документи и че изобщо не е напуснала фирмената си собственост в законовоустановения едномесечен срок след избора й на поста.

На изборите за районен кмет, които се проведоха едновременно с президентския вот, независимата Иванчева направо разби кандидата на ГЕРБ Мария Илиева. Битката й срещу презастрояването на "Младост" и донесе 60% от гласовете на хората в квартала. Веднага след встъпването си в длъжност Иванчева назначи проверка на всички разпоредителни сделки с общинско имущество в района. Въпреки че тя е още в начален етап вече започнаха да излизат наяве измамни схеми.

"Тиражираните твърдения, че след избора ми за кмет на район "Младост", не съм извършила необходимите действия, за да прекратя дейността ми, извършвана в частна фирма, са абсолютна лъжа. Прехвърлих фирмата си още на 22 ноември, преди встъпването ми в длъжност и далеч преди законоустановения срок", заяви Иванчева.

Според нея твърдението на Елен Герджиков, че това е станало едва на 22 декември е абсурдно.

"Атаката от страна на ГЕРБ срещу мен очевидно показва, че те не могат да преживеят загубата в "Младост". Ние категорично показваме, че имаме намерение да спазим ангажиментите си и да се борим против презастрояването на "Младост" и с това нарушаваме много интереси, които търсят начин да ни преборят. Няма да го позволим", казва Иванчева.

И добавя:

"Очаквам извинение от Елен Герджиков и ГЕРБ, в противен случай, че съм принудена да защитя доброто си име и в съда."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !