Жители на Младост внесоха подписка за референдум срещу застрояването

OFFNews 14 декември 2016 в 14:15 2676 0

Снимка БГНЕС

Жителите на столичния квартал "Младост" внесоха 14 040 подписа в Столичния общински съвет за свикване на местен референдум срещу презастрояването. Необходимият по закон брой подписи е 9000.

Предложението за референдум съдържа два въпроса. Първият е: „Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволяват ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?”.

Вторият въпрос: е „Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София – град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?”.

След приемането на подписите от общинския съвет те трябва да бъдат изпратени в дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", където да бъдат проверени, обясни Орлин Иванов, председател на комисията по местно самоуправление и нормативна уредба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови