Ицо Хазарта към здравния министър: Виж, приятелю, всеки българин е приоритет

Рени Петрова 25 януари 2021 в 18:18 36220 6

"Виж, приятелю, ти си горе-долу на моите години, станал си професор по медицина, това говори за много висок интелект, избрали са те за министър, което донякъде обезсмисля последното. Не мога да приема човек на такова високо ниво да каже на някой българин, че той не е приоритет. Всеки българин е приоритет. Ние сме една шепа хора и всички ние сме зависими едни от друг. Навремето един европейски политик е преценил, че евреите не са му приоритет. И макар методите да са се променили доста от тогава, крайният резултат се очертава да е един и същ".

Така Христо Петров - Ицо Хазарта се обърна от ефира на бТВ към проф. Костадин Ангелов по повод думите на здравния министър, че отварянето на заведенията не е приоритет. 

Този статус, който написах, не е: "Отваряйте кръчмите и дискотеките". На мен ми е ясно, че януари 2021 г. в Европа няма отворени дискотеки, каза още рапърът.

"На хората, които отправят упрек към мен, че не съм достатъчно компетентен, мога да отговоря - в настоящото правителство, доколкото знам, министърът на екологията е изключително добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител, а техният началник - министър-председателят, е бодигард на по-предишния министър-председател", каза още Ицо Хазарта.

"Да се преквалифицираш винаги е възможност и обикновено този съвет го дават хора, които никога не са го правили. Бих попитал тези хора нещо по отношение на администрацията, например. Често говорим за нея, а какво се има предвид под тази дума - най-често в България имаме предвид една дама или един господин, при които ние отиваме в едно държавно учреждение. Те ни поглеждат, ако са в настроение, ни казват дори "Добър ден", след което ни дават бял лист, пишем на него трите си имена и ЕГН. Те взимат листа, бият един печат и го слагат в едно чекмедже, след което продължават да си гледат в телефона", каза Хазарта по повод призивите затворените със заповед бизнеси да се преквалифицират.

Рапърът "с уплах" попита не е ли разумно тези хора в администрацията да се преквалифицират, "вместо да питаме хора, които са се набълбукали с кредити, които се опитват да правят бизнес в България? Да, те ще се преквалифицират. На тези хора (в администрация - бел. ред.) не им е забранено да работят, даже напротив - вдигнаха им заплатите". 

Относно пандемията от COVID-19 рапърът каза, че ако има някаква поука, тя е: нещата никога не са толкова лоши, че да не могат да станат още по-лоши. 

"Нямам желание да се превръщам в някакъв говорител или защитник, както някои медии написаха откровени фалшиви новини (за публикацията на Хазарта - бел. ред.), а хората четат само заглавия", категоричен е изпълнителят.

По думите му неработещите задават един обикновен въпрос: На нас ни е забранено да работим, ето, представете си, утре идва някой при Вас и Ви казва "Забранявам ти от утре да работиш" и ние казваме "Добре, няма да работим за общото благо, кажете ни при какви условия имаме възможност евентуално да работим отново. Ако заболелите паднат под 100 на ден? Под 20? Или под 5?" 

На този въпрос обикновено отговорът и от властта, и от обществото е: "Стига сте ревали". Вие питате при какви условия ще може да работите, а аз отговарям: "А, стига си ревал! Има по-важни от тебе", каза риторично той. 

Според него се създава ситуация, в която е нахално е да питаш. "Как ще питаш ти, подценяваш вируса", добави отново с ирония Хазарта и обясни, че никой не подценява вируса, защото COVID-19 е много гаден и опасен. 

На въпроса дали ще се ваксинира изпълнителят отговори, че вярва на истински лекари, а не на Гугъл и Фейсбук доктори.

"Много искам да се ваксинирам и бих посъветвал всеки, който има тази възможност, да го направи. Притеснява ме обаче, гледайки темповете на ваксинация в България, че докато дойде моят ред, или няма да има вирус, или няма да ме има мен. В Румъния и Сърбия нещата се случват няколко пъти по-бързо, а там не живеят извънземни, а също живеят хора", заяви Ицо Хазарта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2010

5

Krasimir Georgiev

26.01 2021 в 18:52

Прав е Ицо .Както винаги най важно е да се откраднат едни пари,всичко друго е .....Главата е вмирисана и всичко по схемата надолу. Сит на гладен вярва ли???

2002

2

Ludmila Georgieva

25.01 2021 в 22:51

Поздравления за вашето изказване!Имаме нужда от такива личности!

2003

1

Dana

25.01 2021 в 20:47

До редактиралите статията: не се ли пише “рапър”?
Иначе напълно подкрепям Ицо!