Имерсивният спектакъл ''НЕОТОПИЯ'' провокира сетивата ни на територията на УАСГ

Новият сетивен лабиринт е интердисциплинарен проект, обединяващ имерсивен театър, архитектура, дизайн, музика и виртуална реалност

OFFNews 28 март 2023 в 11:24 2061 0

Снимка НЕОТОПИЯ

Театър на сетивата София отправя провокация към всички любители на нестандартните артистични форми и силни емоционални преживявания с най-новата си творба:

“НЕОТОПИЯ” е интерактивен и имерсивен спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Това е артистично - изследователски проект, който продължава и развива нататък наратива за “НЕОнавтите” - учени-артисти, които провеждат своите поетични изследвания в полето на НЕОбяснимото, НЕОпределеното, НЕОграниченoто и НЕОбозначеното на картите.

В него зрителят приема ролята на главно действащо лице в едно вълнуващо индивидуално пътуване в дебрите на вътрешния свят, в който се изострят всички сетива на една напълно нова територия, отвоювана чрез интуицията и въображението от полето на абсолютната потенциалност.

Спектакълът „НЕОТОПИЯ“, случващ се в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) изследва колкото темата за емоционалната архитектура, толкова и за архитектурата на емоциите. Как се създава спектакъл-сграда, чиито основни градивни елементи са емоциите? Може ли такава архитектура да диша и танцува? Кои са архитектите на този НЕОнавтски свят? Какви са принципите, заложени в неговото изграждане и как концепцията за НЕОтопията може да въздейства на този процес? На тези и още въпроси се търсят отговори в процеса на създаване и представяне на изследователския ни, неонавтски спектакъл.

НЕОТОПИЯ не е бяло петно на картата, а начало на карта, която не може да бъде разчетена чрез символите на познатата картография. Тя е КАРТА в КАРТАТА, чиято ориентация може да се постигне единствено чрез ИНТУИЦИЯТА. В този смисъл НЕОтопията израства от познатото като го разширява и разгръща до немислими измерения. НЕОТОПИЯТА е потенциално начало на цял нов свят.

Към момента преживяването “НЕОТОПИЯ” се радва на завиден интерес - билетите за първите четири представления бяха напълно изчерпани още преди премиерните дати в края на февруари.

“Отново невероятно пътуване към необятното, към Вселената, която се намира във всеки един от нас! Преплитане на тъмнина и светлина и преодоляване на самоубийственото и илюзорно чувство за сигурност, което води и провокира всяко наше действие. Благодаря на целия ви екип, че провокирате завръщането ни в настоящето и разчупването на матрицата, в която донякъде сме принудени да живеем” - разказва завърнал се от преживяното в “НЕОТОПИЯ” участник.

“Обичам да бъда герой от сюрреалистичен филм - нещо, което само вие можете да постигнете! Страхотно и трансформативно преживяване! Поздравления” - е още един от десетките топли отзиви за спектакъла.

Следващите няколко възможности за потапяне в “НЕОТОПИЯ” са на 25 и 26 март и през април - на 8, 9, 22 и 23 април, между 18 и 21 ч.

КОГА: 25 и 26 МАРТ 2023 г. от 18:00 до 21:00 ч.

8, 9, 22 и 23 АПРИЛ 2023 г. от 18:00 до 21:00 ч.

КЪДЕ: Университет по архитектура, строителство и геодезия на бул. Христо Смирненски 1 – в централното фоайе на новата сграда. Вижте карта ТУК.

БИЛЕТ: 80 лв. – Early Birds до март

100 лв. – редовна цена от април

През спектакъла се преминава индивидуално, като е необходимо предварително запазване на час за влизане в лабиринта от ТУК.

Продъжителност: 90 мин.

!!! ПОДАРЪЧНИ ВАУЧЕРИ: Ако искате да подарите това уникално сетивно преживяване, можете да заявите ваучер чрез попълване на ФОРМУЛЯР.

Какво е театър на сетивата?

Театърът на сетивата представлява интерактивен и site specific спектакъл, който лично и директно потапя публиката в случващото се, превръща я в главен герой на артистичното взаимодействие и активира всичките й сетива. Театърът на сетивния лабиринт е съвременен творчески ритуал, съкровено преживяване и тайнство, случващи се колкото във външния свят, толкова и на екрана на собственото ви съзнание. Повече за метода, можете на прочетете ТУК.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и на Национален фонд “Култура” по програма ВРЧКО.

С партньорството на:

Университет по архитектура, строителство и геодезия
Elektrick.me

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови