Година след побоя над Октай виновни няма

Юлиан Христов 12 февруари 2014 в 13:52 7372 10

Повече от една година Районната прокуратура в София продължава да търси хората, които пребиха Октай Енимехмедов.

Подсъдимият за опит за убийство на Ахмед Доган беше зверски бит от делегати на VIII Национална конференция на ДПС. Всичко това се случи пред обективите на камерите, а някои от биячите бяха вече разпознати от снимки в медиите.

За прокуратурата обаче имената им остават неизвестни. Пред OFFNews говорителят на Районната прокуратура в София Петър Белчев обясни, че има установени 6 или 7 души, които са участвали в мелето. Тепърва обаче трябва да се изясни кой от тях има пряко отношение към нанесените по тялото на Октай травми. За целта е поръчана експертиза, като на базата на видео, снимков материал и медицинските заключения за травмите на пострадалия, трябва да бъдат посочени конкретните обвиняеми за побоя. 

Резултатите от експертизата трябва да са готови в рамките на месец, но нищо не пречи този срок да бъде удължен, ако експертът не успее да се включи в графика, обясни прокурор Белчев.

За момента прокуратурата не посочва имената на заподозрените, тъй като разследването още е в ход и няма повдигнати обвинения.

За побоя по случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, като за момента то е срещу неизвестен извършител. 

Както вече OFFNews писа от разпространените снимки от инцидента сред биячите ясно се различават Танер Али, кмет на гр. Антоново и Джамисет Джафер, общински съветник от ДПС в Пловдив. Мустафа Карадайъ, секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС, пък бе първият, който реагира на нападението срещу Доган като повали Октай Енимехмедов на земята.

Версията на Танер Али за побоя е, че по този начин е изпълнил гражданския си дълг. Пред журналисти той обясни, че всички искали да помогнат на лидера си, след като той бил нападнат от Октай.

“Всички, които бяхме там, искахме да помогнем. Вие как бихте реагирали, ако видите въоръжен човек”, отговори Али на въпрос на журналисти дали е било нужно Енимехмедов да бъде ритан и блъскан, след като веднъж е обезвреден от делегати на конгреса и от служители на НСО.

На 16 октомври миналата година Али даде показания като свидетел по делото срещу Енимехмедов. Пред съда той обясни, че не помни кои негови колеги са били на сцената и са задържали Октай след нападението над Доган. “Преживях един шок и ужас, който не е приятен за никого, особено за делегатите, които бяха там”, разказа Али. Според него обаче повечето от делегатите, които се скупчили около Октай били от Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!