Фотограф нарочен за враг на полицията

OFFNews 06 ноември 2015 в 13:21 9689 16

Фотограф нарочен за враг на полицията

Фотограф, отразяващ протестите на полицаите, е нарочен за техен враг. В групите, в които се организират протестиращи, се разпространява снимка на фоторепортера Виктор Димчев, придружена с текст. В него е описано, че Димчев снима протестиращите полицаи, за да ги компрометира, разпространявайки материали в социалните мрежи. 

"До протестиращите полицаи, посоченото на фотографията лице Виктор Димчев, влиза във вашите редици и заснема участници в протеста ви с единствената цел да намери компрометиращи моменти, които да публикува в мрежата, с цел опорочаване на вашите искания в служба на тези, срещу които протестирате", се посочва в текста. 

Пред OFFNews Димчев обясни, че причината за недоволството са негови записи с непристойно поведение на протестиращи полицаи. "Вечерта на първия протест бяхме свидетели с много колеги на няколко неприятни случки. Може би най-неприятната от тях - заплахи към едно младо семейство с малко бебе, ги заснех аз и ги дадох на различни колеги и те ги пуснаха по различни информационни канали. Тези неща ги е гледал премиерът Борисов и вчера, в един от коментарите си, той каза, че е гледал тези клипове и те са му направи впечатление и вероятно това е причината за проявената агресия", каза Димчев. 

Той е категоричен, че не се притеснява. "Ще продължа да отразявам протестите. Аз няма да спра да съм журналист, защото някой ме е заплашил. Предполагам, че хората, които заплашват не посягат на журналисти, още повече, че самите полицаи не са склонни на такива действия, освен провокаторите сред тях", обясни той.

Фоторепортерът е категоричен, че има провокатори, които не са сред синдикалистите.

"Не знам друг колега да е заплашван, но полицаите шумно изразяваха негодуванието се към медиите. Включително се чуваха нецензурни думи, псувни към медиите и изобщо към начина, по който те отразяват протеста", обясни Димчев.  

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков