Quantcast

Радан Кънев: Тъпи хора искат пак да свалят Борисов с протести

Няма червени крепости. ГЕРБ са първи, РБ - втори. Какво по-хубаво от това?

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2015 в 09:07 15373 41

Радан Кънев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Радан Кънев

"Много нерви, много опорни точки, защото не се получи това, което искаха.

Знаете ли по какво е познава тъпият човек? По това, че не може да си смени стратегията, когато не постига резултатите. Слава Богу, мафията в България се ръководи от тъпи хора.

Полицейските протести са елемент от това, разбира се. Имам предвид, че чрез едни медии, които казват, че полицейските протести трябва да доведат до оставка на правителството, говорят същите хора, които свалиха Борисов през 2013 г., които му спретнаха Костинброд и разчитат, че Борисов е тъп като тях. Той вижда, че му претоплят стара манджа. Никой не може да го допусне. Тези избори трябва да стабилизират държавата, а не да я провалят", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в студиото на Нова тв тази сутрин след въпрос от водещата по повод реплики на лидера на ДПС Лютви Местан към резултатите на Реформаторския блок след местните избори.

По повод напрежението между ГЕРБ и РБ, проявило се непосредствено след изборите, Кънев заяви, че резултатите от местните избори са отлични и че са повод за стабилизиране на държавата, а не за "провалянето" й.

Вечерта на изборите премиерът Борисов поиска извинение от Реформаторите, подразнен от пост на здравния министър Петър Москов по повод спечеления кметски мандат на РБ в Плевен. Борисов заяви, че той бил направил всичко възможно, за да може ГЕРБ да загубят изборите там и да ги спечелят Реформаторите. Вчера пък зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че ако имаше изборния резултат на РБ, би си подал оставката като председател на предизборния щаб на партията.

"Имахме много сериозен разговор с премиера и не става въпрос за шеги и закачки. Тонът от първата вечер навреди на държавата, когато беше поискано извинение. И това уточнихме с премиера и Пепи Москов. С този тон сме допринесли за дестабилизацията през изминалата седмица, вместо с отличните резултати да стабилизираме страната", каза Кънев и допълни, че разговорът им е целял "да се успокоим и да се поздравим с победа, в която няма червени центрове в България".

"Огромен успех - това не е било, 25 години хората не са вярвали, че е възможно заедно да премахнем червените крепости, никой не се е надявал. Аз имам приятели в ГЕРБ, БСП, ДПС - в ГЕРБ не са мечтали за такъв успех. И големият въпрос е за какво го използваме. Какво по-хубаво - ГЕРБ и РБ да са първа и втора политическа сила. Алтернативите са вдясно", каза Кънев. 

Две седмици се опитвам да успокоявам Цветанов, заяви Кънев и допълни, че реакциите показвали "наранено самолюбие".

Кънев коментира и списъка с клиенти на КТБ с преференциални лихви по депозитите на синдиците на банката. От тях става ясно, че ДСБ е имала над 1 млн. лева в КТБ, а не 40 хил., както твърдеше Кънев.

"1 милион лева е имало в сметката на ДСБ на 6 август 2011. Аз съм избран за лидер на 23 юни 2013, когато общите авоари бяха 300 000 лева. Бяхме се провалили на изборите, нямахме субсидия. Лятото на 2014 г. 40 960 лева потънаха с КТБ. Това са простите факти. 1 милион аз не съм виждал. Партията нямаше такива пари - извън КТБ, във КТБ", заяви Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2015 в 21:22

Ангеле , мнение от политически проститутки не взимам !!!

07.11 2015 в 17:57

Майка ти е тъпа...че те е родила...

07.11 2015 в 13:31

Тоя па смешко. :)

07.11 2015 в 11:54

И какви са тия "реформатори" като са с мафията ГЕРБ!?

07.11 2015 в 11:27

Всички сме тъпи докато не вземем солунскта митница, раданчо :) реформирайте си спестяванията, че други тъпи идват на ваше място

07.11 2015 в 00:04

Това говно няма ли кой да му каже, че е пълна нула 0!? Къде е госпица "Да"? КУНЕВААААААА ТИ СЕ размножи. Ще ви смажем като гниди, очаквайте включване. Ще бъде като център за разпределение на бежанци. Ще отлетите за Диарбекир.

06.11 2015 в 23:44

Казват, че Раданчо е създаден в лабораторията сред теменужките... Като го слушам май е вярно... Само Пръмова ще оправи нещата :)
И ся колко пари е имало в КТБ?

06.11 2015 в 23:22

Рамадане , стига лиза гъзове !!!! Марш в небитието !!!

06.11 2015 в 23:21

#31 Ръждяско - "Да, напълно наясно съм, как ще прозвучи на повечето този коментар"

Да, като силно ръждясало тракане на доста неуравновесен разум....

06.11 2015 в 18:05

Докато Радан гони червени призраци, на което действие аз казвам борба за власт - защото няма партии, а само мафия 1, мафия 2 и мафия 3, България ще се срути.