Фандъкова: Несправедливо е правителството да спре парите за метрото

Кметът призова Минеков да говори "с факти, не с усещания" за проектите на столицата

OFFNews 18 юни 2021 в 13:20 3864 1

Софиянци са най-големите данъкоплатци в държавата, обезпокоена съм от изказвания на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов, че се коментира намаляване на средствата за София в плана за възстановяване и развитие.  

Става дума за продължението на метрото към квартал "Левски" и към район "Слатина" - имаме пълна готовност до края на
годината да започнем работа по тях и искам гаранции, че заложените средства няма да бъдат намалени, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери реконструкцията на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III". Тя подчерта, че софиянци дават и най-много пари като данъкоплатци спрямо средствата, които страната ни внася в ЕС. 

Би било безкрайно несправедливо към софиянци да бъдат лишени от изпълнението на тези проекти, коментира още Фандъкова изявленията, че София вече е по-богата и средствата трябва да отиват за други региони у нас.

Очакваме час по-скоро планът да бъде внесен в Брюксел, за да може работата по модернизация на градовете да продължи, каза още Фандъкова. 

По думите й министърът на културата проф. Велислав Минеков няколко пъти споменава "усещане", когато говори за некачествени ремонти на паметници в София. Като творец безспорно той има правото да коментира своите усещания, но като министър би следвало да се основава на документи, които са налични в министерството. Моля, когато се говори и се коментират проекти на София, да се изнасят факти на база на документи. Иначе остава усещането, че се правят внушения", заяви Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!