Десетки блокирани в метрото, сръбският президент се повози на влака

OFFNews 23 февруари 2018 в 15:40 14864 3

Достъпът на пътниците до линия 2 на метрото бе блокиран днес, тъй като сръбският президент Александър Вучич и кметът на Белград пътуваха със софийската подземна железница.

Височайшата визита изненада дори и полицаите, охраняващи метростанция Сердика, видя репортер на OFFNews. Достъпът между топлата връзка между линия 1 и линия 2 бе преустановен около 15,30 часа и десетки бяха принудени да чакат, заради изискванията за сигурност на НСО. 

Според столичния Метрополитен движението по линия 2 - Централна гара - Лозенец не е било преустановявано. От компанията обясниха, че Вучич се вози на специално пуснат влак, който се е движил между два от редовните пътнически мотриси. 

Посещението на метрото е било планирано в програмата на сръбския президент, с когото на посещение в София е и кметът на Белград, както и транспортният министър на западната съседка.

Делегацията е била придружена от кмета на София Йорданка Фандъкова и шефът на Метрополитена Стоян Братоев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

23.02 2018 в 22:01

За пръв път чувам такава дивотия. Халосните изстрели на ЗИС-3 не чупят нищо.

8048

1

Anelia Petrova

23.02 2018 в 16:04

Властимащите се самозабравиха, този път очевидно е Президента. Коя умна глава от протокола на Президентството измисля такива идиотщини, които смущават ежедневието на хората? Днес в 10 часа бях около стадион Васил Левски, когато се чуха гърмежи, имаше и огън и дим, земята се разтресе и помислих, че има бомбандировки или атентат. А то какво било? Посрещали сръбския Президент с топовни гърмежи! В 21-ви век такава варварщуна! Никой не беше предупредил гражданите, в близките сгради може и някой прозорец да се е счупил, беше страшно! Тези за богове ли се смятат? Кой има право да им държи сметка, те се смятат за богоизбрани! Всички вън!