Бургазлии спят с легени заради некачествено саниране

OFFNews - Бургас 04 януари 2018 в 17:07 3414 0

Снимка скрийншот/БНТ

Последиците от некачествени дейности по санирането на блок 9 в бургаския комплекс „Изгрев“ превърнаха в ад посрещането на новата година на живеещите в сградата.

Фирмата – изпълнител на обекта по националната програма започнала работа през септември. Дейностите по покрива на блока били свършени през пръсти и при всеки дъжд апартаментите на хората се наводняват. Особено тежко е било в навечерието на новата година, когато в Бургас валя дъжд продължително. Последствията са наводнени настилки, мухлясали жилища, подгизнали мебели. В някои от апартаментите нямаше и електричество до днес. А хората се принуждават да спят с подготвени легени и тенджери, ако отново завали.

Грешката е в нашата дейност и ще възстановим щетите. Това обещание даде след среща с ресорния заместник – кмет Чанка Коралска представител на фирмата – изпълнител. Инж. Росен Нецов от консорциум „Евробаупроект Бургас“ призна, че това им е първият блок, който санират, макар да имат богат строителен опит. Наводнението се дължи на грешка на наши работници, поясни Нецов:

Със сваляне на ламарини от покрива, което не е трябвало да бъде свършено, но – недобре упражнен контрол. Проблемите са от места, на които преди това е имало ламаринени обшивки, те трябва да се сменят, но не е трябвало на целия блок да се свалят едновременно“, каза Нецов.

Част от тях вече са възстановени, а за целия покрив той даде срок от 10 дни, че ще бъде ремонтиран така, че да не се наводняват домовете на хората. Ангажира се, че след направен оглед в апартаментите, заедно с представители на Община Бургас, ще бъдат възстановени щетите по жилищата.

От администрацията обещаха, че стриктно ще следят за изпълнението на този ангажимент, в противен случай, гаранцията на фирмата няма да бъде възстановена, а ще бъде използвана за тази цел. До февруари трябва да приключат и дейностите по целия блок, в противен случай фирмата може да търпи санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !