Близнашки на служба в "Св. Александър Невски" след заседанието на кабинета (видео)

ОFFNews 06 август 2014 в 21:41 4403 1

Новият служебен премиер проф. Георги Близнашки и няколко негови министри посетиха днес служба в храм-паметника "Св. Александър Невски" по случай празника Преображение Господне, съобщиха от правителствената пресслужба, като изпратиха до медиите и видео.

На отслужената литургия свещениците пожелаха успех на новото правителство.

На излизане от храма проф. Близнашки каза, че българите трябва да търсят опора в нашите изконни ценности.

„Църквата ни е крепила в най-тежките дни, а знаете, че много хора изнемогват в тези дни, особено тези, които са потърпевши от природните бедствия и порои. В такъв момент човек трябва да потърси закрила и подкрепа. Хората имат нужда от този знак и мисля, че постъпихме добре. Самият аз съм кръстен още при раждането, обичам Българската православна църква. Утре мисля да отида при българския патриарх и да му целуна ръка и да поискам неговата богословия”, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали по този начин призовава политиците да потърсят упора и пречистване в религията, той каза, че трябва да се опитаме да осмислим всичко онова, което ни се случва.

„Нужна ни е повече човещина и повече милосърдие, за да започнем да си говорим смислено един с друг. В крайна сметка всички сме неразделна част от една и съща национална общност. Има неща които са по-висши и по-значими, които ни обединяват от всичко онова, което ни разделя. Нужна ни е добра воля и добра дума и смятам, че действително трябваше да започнем от тук, от нашия храм", посочи Близнашки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови