Quantcast

Бивш гард на Доган: Ако аз го пазех в НДК, Енимехмедов щеше да е мъртъв

ОFFNews Последна промяна на 06 юли 2014 в 19:30 8592 23

Ерол Челеби

Снимка Нова тв

Ерол Челеби

"Не искам да прозвучи силно, госпожа, но ако аз бях там, това лице щях да го ликвидирам на място."

Думите са от първата телевизионна изповед на дългогодишния телохранител и най-доверен човек на Ахмед Доган - Ерол Челеби, който охранява почетния председател на ДПС до 1997 година. Коментарът му е по адрес на Октай Енимехмедов - младият мъж, който насочи газов пистолет към Доган по време на партиен форум в НДК.

Разказът на Челеби за миналото му с Доган бе излъчен по Нова телевизия във филма на Даниела Тренчева "Ничия земя".

Днес Ерол работи като шофьор към столичната Бърза помощ. Макар да не е виждал политика от години, той признава, че още чувства лоялност към него. Пестелив е на подробности за миналото. Не иска да разкрива и личните чувства и преживявания на Доган от времето, когато се е налагало дори да живеят в едно жилище. Казва, че много пъти го е спасявал и не е допускал да му опрат оръжие в главата. Смята, че не би го допуснал, ако бе присъствал на партийната среща в НДК.

"Това за мен е позор за охранителите. Това е чиста проба позор! Може ли в центъра на европейска столица да допрат оръжие до главата на партиен лидер и държавните служби за охрана да не могат нито да реагират, нито нищо!", възмущава се мъжът.

Челеби признава, че днес за него най-важно е да може да се грижи за семейството си.

Навремето става телохранител на ДПС лидера след тежък подбор. 

"Бях най-близо до Доган. В началото ДПС не беше такова богато. Заедно сме яли сме от едни и същи прибори, чинии, тенджера", спомня си Ерол. Според него част от сегашното партийно ръководство е дошло вече наготово, докато двамата с Доган някога заедно са преминали през немотия и сиромашия. 

"Никога не съм губил доверието му, никога не съм бил изменник, номад от партия в партия. За мен Доган е номер едно", признава Ерол  Челеби.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2014 в 10:08

Ататюрк е бил светски човек, и е новатор в закостенялата Османска империя. Фактически с неговата деятелност, той става основоположник на новата промишленна реформа в самата Тюркай като частност от Османнската империя. Нещо като българската буржоазия, започнала развитието на промишленността с разпада на Османнската империя и вевеждаща нови технологии от Германия, Франция, Англия... Ататюрк е светкки управник и това е плюса за самите тюрки и за нас и за други страни и народи. Закостенялата феодална система налагана насилственно, при създаването на Османнскита империя води до изостаналост и на Тюркай и на България и на други страни и народи. Ето защо тия шериати диктатури когато хилифът е привърженник на някакви стари закостенели догми, като фиодализма са носител на регреса и разрухата. Но, ако царят, кралят, халифа, емира, .... е новатор и правилно мислещ, справедлив и законите и прилагането им са справедливи, тогава има разцвет на държавата. Това се забелязва в Иран и други държави, където въпреки ислямската вяра законите са доста светски. Това води до разцвет. У нас паразити номенклатури ни мачкаха и крадоха безогледно 25 и повече години, затова сме в упадък. масовата връзкарска бюрокрация в най-висши постове спира и прогреса и разцвета ни. Води до оскотяване и емвиграция. И то се вижда. Доган е играч и при това играещ в няколко лагера и едва ли е символ на тюркското. Има почтенни турци има и мафиоти не един както и българи и всякакви. Националността не определя характера на човека, а морала му, възпитанието. Затова е толкова нелепо да се отъждествява народи по поведението на кръг от хора. Но едно е сигурно, тия караници по религии и войни за империи е добре да спрат заради самите хора, свенстните хора! Иначе патят те, а войнствуващите си войват и никой не те пита и не ти казва какво иска да прави. Ето сега ИСИЛ - ИДИЛ и те воюват, в Украйна и там е патардия, край нямат тия имперски войни.

07.07 2014 в 08:14

На големите писачи българи тук, само едно искам да кажа! Преди да кажете за някой хора, че са прости и неграмотни, първо се научете да пишете грамотно на Български самите вие!

07.07 2014 в 06:27

До high01:11 07 юли 2014
Може да четеш, но не разбираш. Идеята е: по - добре на стената да е портрета на Ататюрк, вместо на Ердоган. И като писах да четете, не целях заяждане.Много ме дразнят хора, които постоянно реват с/у турците, без да познават историята.Вместо да цъкате минусчета на LudLustrator23:11 06 юли 2014, започнете от падането на България под османско владичество. Колко български държави посрещат османските пълчища,с кого водим война, докато тези превземат бавно, но сигурно земите ни, какво означава "роб"/има определение в древното римско право/, проследете поне по диагонал историята на османската империя, потърсете архиви, а като стигнете до разпада й в началото на миналия век и конкретно до Ататюрк, четете най - внимателно.Защото няма друга подобна личност в световната история - създал е съвсем нова държава и това става през 20- ти в.Всички реформи,които е направил, имат огромно значение и днес, включително и за нас. Лошото е, че османските архиви са на арабски,а преводачите са малко, но има европейски източници.Турция отдавна не подкрепя Доган. Те с предатели не работят/щом веднъж е предал своите, пак ще го направи/.Ако някой наистина се интересува, ще дам източници, може и на мейл. Но съм убедена, че трябва да познаваш и тези, които смяташ за врагове.Емоциите нямат място в историческата наука!

07.07 2014 в 01:11

Такаааа, да изясним нещо на всички почитатели на Ататюрк тук: чета и то доста. Същото щях- е, почти същото- да напиша, ако на стената беше портрета на Вилхелм Тел. н съм убеден, дали турчинът на снимката знае кой е той, акато им знам електоратът и виждам кого избират. В крайна сметка какъвто и да е ататюрк, той не е наш герой, че да виси по стените тук, в България. Има си цяла турция, на чиито стени да виси. Никой не отрича какъв е той, а дали е сринал османската империя- не съм историк, не се наемам да интерпетирам факти, но всяко нещо си има граници. какво бил казал за България- всеки може да си измисли какво някой си бил казал и да го прияие за историята. По тази логика аз не съм видял снимки от Турция с портрети на Васил Левски по стените, или на Ботев, Вазов....О, забравих- за турция те бяха терористи...

06.07 2014 в 23:14

Някой дали му вярва на Е. Челеби? Дали пък случайно не извърва някои услуги за вече поотслабналия, но винаги присъстващ срещу Сокола един друг, наречен Октай?
Това да сте го чували?

06.07 2014 в 23:11

Преди да си дрънкате, най-напред прочетете кой е АТАТЮРК!!!
-------
//Това обяснява донякъде и доброто историческо отношение на Турция към евреите изобщо//

А ти Насран Блядски винаги се изказваш като колхозник -> Сюлейман I Великолепнии докарва евреите в Османската Империя, подложени на гонения в Испания -> трябвало му е умно градско население!!!!
-------
Една Империя се създава със сила, но да се задържи 500г. и да властва над половин Европа се прави с ум!!!!

06.07 2014 в 22:56

Едно важно допълнение - според становишето на българското посолство в Анкара през 30-те години на миналия век, майката на Ататюрк е била помакиня, а баща му е бил потомък на албанци и дьонмета (ислямизирани евреи).

Това обяснява донякъде и доброто историческо отношение на Турция към евреите изобщо. Във всеки случай с комшиите имаме обща 500 годищна история, която трябва да се осветява изцяло обективно и с факти, и без политически пристрастия.

Нас по-скоро ни интересува защо този бодигард е бил освободен, или е напуснал длъжността си при Доган? От текста съвсем не става ясно. За лидера на ДПС се днае, че им желязна лична охрана от турци, или поне така беше по едно време, сега не знам. Съмнявам се турстите телохранители да биха допуснали подобен инцидент.

И изобщо при такова голямо турско малцинство и такава влиятелна турска партия май българите трябва да се научим на повече толерантност към този етнос, независимо от страданията, които са ни донесли в миналото. Ей го сега пиндосите преди са били дребнобританска колония, и са водили гражданска война са освобождание, обаче сега са първи дружки с островитяните от Албиона.

06.07 2014 в 22:40

Всъщност Кемал Ататюрк е създател на светската турска държава, която сега неоислямистите се опитват да разрушат и да върнат Турция към тъмното средновековие на ислямския фанатизъм.

Освен това този велик турски държавник е роден във българомохамеданско семейство от с. Голо бърдо, Албания, и е израстнал заедно с българчета. Физически е бил със славянски черти - рус, със сини очи.

Най-голямата му житейска драма е когато като млад офицер се влюбва лудо в дъщерята на ген. Ковачев (командващ на 4-та българска армия в Балканската война), която отвръща на чувствата му, работата стига до женитба. Обаче русофилът и патриот ген. Ковачев завява: "Аз не давам дъщеря си на турчин". Генералът не е знаел, че Мустафа Кемал е стопроцентов българин, в жилите му тече българска кръв, но е приел като дете ислямската вяра и е станал турски офицер.

До края на живота Мустафа Кемал си се е отнасял приятелски към България и българите:

"Спомените, които отнесох от моето кратко пребиваване в България, останаха живи в моята памет и те са за мене скъпи спомени. Чувствата на искрена симпатия към България, които се породиха у мене, съвсем не са угаснали".

"Те са лежали винаги в основата на моята дейност в областта на взаимните отношения между двете страни... Аз се научих да уважавам и ценя България... България не е голяма, но е здрава. Тя има един народ, който притежава ценни качества. Те са залог за нейното бъдеще".

Така че, българите можем само да изпитваме уважение към този велик наш сънародник, основал съвременната светска турска държава. Добре е историята да се познава, както от българи така и от турци, а не да се преиначава или премълчава във вреда на истината.

06.07 2014 в 22:33

Възмутително е този човек с портрет на Ататюрк зад гърба на стената да говори за България,вместо Левски или Ботев благодарение,на които е в България ,а не Турция или Анадола!Дайте да се стегнем и изметем тази 'сган'от земите ни,гласувай те за Българска партия,унижават ни,нека спрем хората ,които ни унижават и убиват!

06.07 2014 в 22:29

Тоя сульо е егати отворкото. Добре,е не е бил там,иначе щеше да гушне букета заедно със хидроинжинера