Бивш гард на Доган: Ако аз го пазех в НДК, Енимехмедов щеше да е мъртъв

ОFFNews 06 юли 2014 в 19:30 9695 23

Ерол Челеби

Снимка Нова тв

Ерол Челеби

"Не искам да прозвучи силно, госпожа, но ако аз бях там, това лице щях да го ликвидирам на място."

Думите са от първата телевизионна изповед на дългогодишния телохранител и най-доверен човек на Ахмед Доган - Ерол Челеби, който охранява почетния председател на ДПС до 1997 година. Коментарът му е по адрес на Октай Енимехмедов - младият мъж, който насочи газов пистолет към Доган по време на партиен форум в НДК.

Разказът на Челеби за миналото му с Доган бе излъчен по Нова телевизия във филма на Даниела Тренчева "Ничия земя".

Днес Ерол работи като шофьор към столичната Бърза помощ. Макар да не е виждал политика от години, той признава, че още чувства лоялност към него. Пестелив е на подробности за миналото. Не иска да разкрива и личните чувства и преживявания на Доган от времето, когато се е налагало дори да живеят в едно жилище. Казва, че много пъти го е спасявал и не е допускал да му опрат оръжие в главата. Смята, че не би го допуснал, ако бе присъствал на партийната среща в НДК.

"Това за мен е позор за охранителите. Това е чиста проба позор! Може ли в центъра на европейска столица да допрат оръжие до главата на партиен лидер и държавните служби за охрана да не могат нито да реагират, нито нищо!", възмущава се мъжът.

Челеби признава, че днес за него най-важно е да може да се грижи за семейството си.

Навремето става телохранител на ДПС лидера след тежък подбор. 

"Бях най-близо до Доган. В началото ДПС не беше такова богато. Заедно сме яли сме от едни и същи прибори, чинии, тенджера", спомня си Ерол. Според него част от сегашното партийно ръководство е дошло вече наготово, докато двамата с Доган някога заедно са преминали през немотия и сиромашия. 

"Никога не съм губил доверието му, никога не съм бил изменник, номад от партия в партия. За мен Доган е номер едно", признава Ерол  Челеби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!