Армията помогнала на 860 пострадали при наводненията в страната

OFFNews Последна промяна на 23 юни 2014 в 21:01 4673 3

Снимка Булфото

„Близо 860 човека в различни района на страната, пострадали от наводнението, бяха спасени или подпомогнати при евакуацията от силите на Българската армия“.

Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред агенция „Фокус“.

Той допълни, че в действията за подпомагане на най-засегнатите региони участват екипажи на транспортната авиация, катери, водолазни екипи, военнослужещи със специализирана автомобилна техника. 

"Вчера и днес над 160 военнослужещи от флота и Военноморското училище са включили в разчистването, възстановителните дейности и преодоляване на последствията от наводнението", обясни министърът.

Найденов каза още, че предстои сапьори от Българската армия да изградят временен мост край Килифаревския манастир. Военни формирования ще се включат и в разчистването на манастира „Света Богородица“ край Бургас.

Министърът изрази своята благодарност и признание към усилията на българските военнослужещи, които са работили при максимално натоварване. Той изказа възхищение и от доброволния труд на хората, които се включиха в дейностите по връщане към нормалните условия на живот в засегнатите райони.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 04:29

Браво! Дайте ми, моля един багер, за седмица, да изчистя дъното на Тунджа тук до моста, защото преди 2 г. изсякоха тополите по брега, падайки корените разровиха пръстта, водата ерозира брега и сега реката е с 8 метра по-близо до нас!? И вече един потоп ни наводни къщата от дъждовете щото дерето над селото бе задръстено с клони и отпадъци, че като се насъбрала водата, от тоя бент, че един дъждовен ден ни наводни квартала... В тая Абсурдистания мерки се вземат като стане проблема... Хайде да направим едно реално учение за строене на понтони? Хем тренировка хем ще изместим течението обратно? Щото дървената мафия не и дреме, когато сече а невинни плащат...

23.06 2014 в 23:59

Ангел Найденов и на теб... ОСТАВКА!

23.06 2014 в 23:27

Незнам на кого е помогнала армията,толкова журналистически екипи с камери и фотоапарати на местата на наводненията.ЕДИН ВОЙНИК ЗА ЦЯР НЕ СА СНИМАЛИ(но затворници снимаха че помагат).Тези войници да не са командоси,да се крият по деретата,,никой да не ги види че бачкат???
А иначе авиацията спаси едни почиващи от един хотел( да се чудиш защо),и на НИТО ЕДИН ГРАЖДАНИН НА СТРАНАТА в Варна,Добрич и В.Търново.