Армията помогнала на 860 пострадали при наводненията в страната

OFFNews 23 юни 2014 в 21:01 5571 3

Снимка Булфото

„Близо 860 човека в различни района на страната, пострадали от наводнението, бяха спасени или подпомогнати при евакуацията от силите на Българската армия“.

Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред агенция „Фокус“.

Той допълни, че в действията за подпомагане на най-засегнатите региони участват екипажи на транспортната авиация, катери, водолазни екипи, военнослужещи със специализирана автомобилна техника. 

"Вчера и днес над 160 военнослужещи от флота и Военноморското училище са включили в разчистването, възстановителните дейности и преодоляване на последствията от наводнението", обясни министърът.

Найденов каза още, че предстои сапьори от Българската армия да изградят временен мост край Килифаревския манастир. Военни формирования ще се включат и в разчистването на манастира „Света Богородица“ край Бургас.

Министърът изрази своята благодарност и признание към усилията на българските военнослужещи, които са работили при максимално натоварване. Той изказа възхищение и от доброволния труд на хората, които се включиха в дейностите по връщане към нормалните условия на живот в засегнатите райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!