Quantcast

Варненци: Наводнението стана заради незаконна сеч

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2014 в 09:07 3495 2

Според жители на Варна една от причините за на воднението и трагедията във Варна е масовата незаконна сеч в местността Джанавара.

Според местните липсата на дървета прави много лесно земното свличане при поройни дъждове. В края на миналата година община Варна предприе санитарна сеч в района. 

"Сечта на Джанавара няма общо с наводнението, но е една от причините. Тя е незоконна. Срещу природата не може да се върви. Не мога да повярвам, че това се случва във Варна. Мобилизирали сме всички. Дано няма повече жертви. Всички засегнати от бедствието ще бъдат компенсирани по някакъв начин от Общината", обясни кметът на Варна Иван Портних. 

На мястото на трагедията в квартал "Аспарухово" е имало и незаконни постройки. Според местните жители отводнителната структура в района не е могла да поеме голямата вълна от снощи, а на места канализацията е повредена или изобщо липсва. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2014 в 23:56

Арго, в един перфектен свят - да, но не и в тази държава.
Циганите и държавата(или липсата на такава) са основните причини за тази катастрофа, както и за не малко други катастрофи в миналото както и обозримото бъдеще.

20.06 2014 в 12:21

Как може да е санитарна и незаконна едновременно? Да си го кажат, че е гола сеч и са унищожили големи площи с гори. Хващат шефа на горското, стискат го за топките яко, докато не пропее по чии интереси се изсичат горите и виновните ще станат ясни.