Адвентистите от седмия ден отрекоха родителите на децата в плен да са членове на тяхната църква

OFFNews 22 февруари 2018 в 16:23 9191 0

Църквата на адвентистите от седмия ден е обяви, че родителите на държаните в плен три деца в столичния квартал "Люлин" не са и никога не са били нейни членове.

Позицията на църквата бе изпратена до медиите заради информация, че родителите на децата вероятно са последователи на адвентисти, а според  други информации - на религиозна секта.

"Във връзка с трагедията около трите деца държани в изолация от родителите си в столичния квартал Люлин и смъртта на дядо им Стефан Янев, който подал сигнал срещу родителите, както и свързването на името на Църквата на адвентистите от седмия ден, като организация изразяваме дълбокото си съжаление за случилото се. Нещата сполетели това семейство са голяма трагедия, която ще остави отпечатък върху трите деца, техните близки, но и върху обществото като цяло.

Във връзка с твърденията, че дъщерята Мария Янева е посещавала Църквата на адвентистите от седмия ден заявяваме, че след направена проверка констатирахме, че нито тя, нито съпругът и са членове на Църквата на адвентистите от седмия ден и никога не са били. Напълно е възможно в миналото да са присъствали на богослужение в някоя от църквите ни в гр. София. Богослуженията ни са отворени към всички, които желаят да ги посетят", съобщават от църквата.

Съобщението е подписано от нейния секретар пастор Милен Георгиев.

Оттам допълват, че Църквата на адвентистите от седмия ден изповядва християнските принципи в човешките взаимоотношения и категорично се разграничава от поведението на това семейство, както и че има положително отношение към образованието и стимулира децата и младежите да учат, да придобиват специалности и по този начин да бъдат полезни, както на себе си, така и на обществото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови