Намериха убит дядо, който сигнализирал, че внуците му са заложници

OFFNews 22 февруари 2018 в 09:52 12909 1

Намериха убит дядо, който сигнализирал, че внуците му са заложници

Снимка Нова тв

Мъж на 87 години е открит мъртъв в апартамент в блок 741 в столичния квартал "Люлин". По първоначална информация става въпрос за убийство, като за престъплението са задържани дъщерята на мъжа и съпругът ѝ.

Тялото е открито снощи.

По информация на Нова тв убитият е Стефан Янев, който е бил обявен за издирване на 12 февруари. Той изчезнал, след като обявил, че трите му внучки са държани в изолация от родителите си, заключени в една стая, без да ходят на училище и без да контактуват с никого.

Според социалната служба в "Люлин" родителите са адвентисти. Служителите на Социално подпомагане са получили сигнал от съседи за лошото отношение към децата. Според съседите децата не ходят на училище. Подобен сигнал е подаден преди пет години, но тогава от службата не успели да посетят децата.

Сега те отново били сигнализирани, но отново не успели да влязат в контакт с децата, което наложило да извикат полиция. До момента родителите не са оказали съдействие и не са се срещали със социалните работници. 

Според Димитрийка Цанова от дирекция "Социално подпомагане" - Люлин, в една стая са живеели петима души - трите деца с двамата им родители. В стаята имало един диван и едно легло. Шкафовете по стените били без врати, а наоколо било разхвърляно.

Пред съседи майката обяснила, че не харесва българското училище и че то може да навреди на децата ѝ. Затова и не ги пускала на училище. 

Към момента не е ясно какво е състоянието на децата, но социалните имат готовност да ги настанят в институция или приемно семейство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

22.02 2018 в 15:31

Големият въпрос тук е какво е правила тази служба цели 5 години? Прибирали са народни пари без да правят нищо! Незабавно закриване, а служителите й в затвора! Чрез тяхното бездействие са станали съучастници цели 5 години на тези изроди!
 
X

Да помогнем на украинските деца!