Издирва се тефтерчето на Филип Златанов (обновена)

ОFFNews 11 ноември 2014 в 10:22 8049 23

Филип Златанов

В Столичната дирекция на вътрешните работи е подаден сигнал за кражба на лични документи и експертизи, но в сигнала не е описано, че част от тях е прословутото тефтерче на Филип Златанов.

Това съобщиха от СДВР. Кражбата е извършена в сряда в столичния квартал "Овча купел", а полицията още издирва извършителите.

От автомобила на вещото лице Стефан Бенчев, който е служител в Института по криминалистика на МВР, е открадната кожената му чанта, в която имало два тефтера. В чантата имало и имало документи и 180 лева.

Прокуратурата също проверява случая, съобщиха от държавното обвинение. От прокуратурата научили за случая от медиите. От там съобщиха още, че тефтерите са били предоставени на Стефан Бенчев за графическа експертиза с постановление на следовател от 30 септември 2014 г., като на 29 октомври 2014 г. следовател е изискал обратно бележниците заради предстоящо заседание по делото на Софийски апелативен съд. 

Сигналът за откраднати документи, сред които били и въпросните тефтери, е подаден на 05 ноември в 6 РУП на СДВР. Материалите по тази преписка били докладвани едва днес в прокуратурата. С постановление на СРП от същия ден е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление „кражба”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!