Откраднаха два от тефтерите на Филип Златанов

OFFNews 10 ноември 2014 в 21:36 8898 19

Извадка, за която се твърди, че е от тефтерчето на Златанов.

Два от тефтерите на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на интереси Филип Златанов, са изчезнали от личния автомобил на вещото лице Стефан Бенчев, който трябвало да им направи експертиза.

Кражбата станала миналата сряда, докато Бенчев отивал в следствието, за да върне тефтерите.

От колата му била открадната кожената му чанта, в която били тефтерите. Освен това в нея имало документи и 180 лева.

Да, така е. Няма ги документите, но повече нищо не мога да кажа. Има си полиция. Нямам намерение да давам обяснения по телефона, заяви Бенчев пред „Труд“.

Софийският апелативен съд назначи в средата на октомври графологична експертиза, която трябва да се направи върху оригиналите, тъй като преди това експертизата била правена върху ксерокопие от ксерокопие на тефтерчетата.

Стигнал съм донякъде с експертизата, но имаше много сложни въпроси, а после изведнъж поискаха да се върнат документите в следствието, посочи Бенчев, като отказа да коментира дали крадците са отмъкнали куфарчето заради тефтерите или са търсили ценности.

В тефтерчетата на Филип Златанов се появиха инициали като И.Ф., Б.Б., Д.П., Д. Пеевски, Ц.Ц., както и указания кой да бъде „ударен“ и „оправен“.

Софийският градски съд осъди на три години и пест месеца затвор Златанов за това, че е укрил сигнал за конфликт на интереси срещу президента Росен Плевнелиев. Освен, че това не било оповестено от Комисията, по-късно бил скрит и фактът, че производството по сигнала е прекратено, без по него да има произнасяне по същество.

Делото срещу Златанов в Апелативния съд ще се гледа на 20 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!