Горанов пред Борисов: Напускам парламента - как да храня три деца с 2000 лева?

OFFNews 15 февруари 2014 в 15:39 210655 102

Изненадващи подробности за мотивите на Владислав Горанов да напусне парламента сподели лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. От думите му става ясно, че, освен от липсата на експертност, Горанов е напуснал депутатското място и заради "ниската", според него, заплата.

"Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността“, заяви Борисов в интервю за в. "Преса".

Горанов споделил решението си с Борисов дни, преди то да стане публично достояние.

"Когато Влади ми съобщи решението си преди два дни, много умувахме с него дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ. И вчера даже два пъти ми пусна есемес: „Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?“ Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие.

"Аз не се разделям с Влади. С него сме в отлични отношения. Но разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в тази гмеж, и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омрази", казва още Борисов.

Името на Горанов ще бъде запомнено и с необичайния риторичен въпрос, който веднъж той, още като зам. финансов министър, зададе на журналистите: "Не е ли срамно един мъж на 50 години да няма 20 000 лева събрани?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!