Не е ли срамно един мъж на 50 г. да няма 20 000 лв.?

Елица Мартинова 03 юли 2013 в 15:31 80517 168

Владислав Горанов. Снимка: БГНЕС
Владислав Горанов. Снимка: БГНЕС

 

"Не е ли срамно един мъж на 50-годишна възраст да няма 20 000 лв. събрани". С такъв риторичен въпрос се обърна към медиите бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов от ГЕРБ.

Горанов коментира комисията, която се занимава с полетите на властта при правителството на ГЕРБ, като според него това е начин да се води целенасочена кампания срещу партията и то от хора, които нямат моралното право. Като пример той посочи, че в "Коалиция за България" има депутати с дългогодишен стаж, които в декларациите си към Сметната палата посочват, че живеят само от заплатата си и нямат спестявания.

„Не е ли срамно един мъж на 50 г. да няма 20 000 лв.“, попита Горанов, като предизвика неразбиране и смут сред журналистите.

Бившият транспортен министър Ивайло Московски пък осъди отказа на Комисията да разгледа и полетите с правителствения авиоотряд по време на Тройната коалиция.

„Виждaте една бутилка вода. Някой от вас може ли да каже дали това е малка или голяма бутилка вода, трябва да има нещо, с което да го сравните“, онагледи ситуацията бившият транспортен министър.

Той обяви, че двамата с Горанов са изискали в качеството си на депутати справка за полетите с държавните самолети за периода 2005-2009 г.

„Ето например един дълъг полет от Южна Корея, от Сеул до Канбера, Австралия. Самолетът е трябвало да кацне в допълнително в Сидни, защото управляващите искали да разгледат операта. Само кацането в Сидни струва допълнително на целия полет 50 000 долара. Друг пример, отива правителствена делегация в Перу, връща се без няколко министри. По наша информация от запознати лица единият от тях останал на Каймановите острови. Ами журналистката Йончева, която бе две седмици в Сомалия с правителствените самолети“, заизрежда Московски и заключи: Обективната истина е, че най-скромно и най-малко е ползван авиоотрядът при кабинета „Борисов“. Убеден съм, че ще излязат зловещи неща.

Той подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ Авиоотряд 28 е използван за 1306 полета, а по времето на Тройната коалиция – за 1551.

Владислав Горанов подкрепи колегата си и изтъкна, че Комисията, оглавявана от Венцислав Лаков, има за цел единствено да омаскари бившите управляващи и всички политици като цяло.

"Това превръща политиката в краен битовизъм и кара хората, вместо да развиват икономиката, да стоят пред парламента и да протестират“, предупреди Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews