Владислав Горанов напуска парламента, остава в ГЕРБ (обновена)

Александра Маркарян 14 февруари 2014 в 13:40 15266 11

Снимка БГНЕС

Владислав Горанов

Владислав Горанов напуска парламента, съобщи пресцентърът на Народното събрание. Той остава член на ГЕРБ, уточниха от партията за OFFNews.

Горанов е депутат от ГЕРБ, избран от 24 МИР-София. Беше зам.-министър на финансите в правителството на ГЕРБ, когато министър бе Симеон Дянков.

Той е подал заявление, адресирано до Народното събрание чрез председателя на парламента Михаил Миков, днес в 12.04 ч. В него пише:

"На основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Конституцията на Република България и в израз на моята лична воля, подавам оставка като народен представител. Във връзка с горното, моля Народното събрание да прекрати пълномощията ми на народен представител."

OFFNews потърси г-н Горанов, за да разбере повече за мотивите и плановете му, но той не отговаря на мобилния си телефон.

Горанов е разговарял вчера с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за намерението си да напусне парламента, става ясно от изявление на Борисов, публикувано на личния му сайт.

"Вчера проведох разговор с Владислав Горанов, в който той ме информира, че повече не желае да бъде народен представител, поради невъзможността да се развива пълноценно, заради неработещия парламент. Горанов ми каза, че желае да подаде оставка и аз се съгласих с неговото решение. Влади Горанов е един от най-добрите ни експерти. Още в началото на ГЕРБ го привлякох към партията именно заради високата експертиза, която притежава. Горанов остава наш експерт и винаги, когато аз или партията имаме нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава. Оттук-нататък г-н Горанов ме информира, че ще се занимава с частни проекти. Пожелавам му успех и ще продължим да работим заедно", се казва в изявлението на Борисов.

Владислав Горанов е роден на 30 април 1977 г. в Плевен. Завършил е математическата гимназия в родния си град и Стопанската академия в Свищов със специалност "Икономика". Магистър е по счетоводство и контрол. От 1998 до 2001 г. работи в Министерството на земеделието, горите и аграрната реформа, където е директор на дирекция "Финансова политика". През 2001 г. става главен експерт в дирекция "Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове" към Министерството на финансите. От 2001 до 2009 г. е началник на отдел „Социални разходи" към Министерството на финансите, Управление на публичните финанси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!