Quantcast

Владислав Горанов: Напускам политиката, искам да съм експерт

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2014 в 18:58 5600 6

Владислав Горанов
Владислав Горанов

Напускам политиката, за да се опитам да запазя експертния си профил. Мотивите да напусна Народното събрание са лични и са свързани с това, че винаги съм искал да бъда експерт и да участвам в процесите като експерт.

Това заяви пред агенция „Фокус” Владислав Горанов - бивш заместник финансов министър в кабинета "Борисов".

В 42-то Народно събрание по никакъв начин не може да се прави реална политика и да бъда полезен както на тези, които са ме подкрепили на изборите, така и на самия себе си. Затова предпочетох да напусна парламента, да запазя позицията си на човек, който сред приятелите си винаги е бил експерт, професионалист и да продължа по пътя си, занимавайки се с частни проекти. Ако наблюдавате процесите през последните месеци, начинът, по който се прави политика в това НС, лично мен - като сравнително млад човек - не ме удовлетворява, каза Владислав Горанов.

Владислав Горанов каза още, че не е обмислил дали остава или напуска партия ГЕРБ.

Горанов е разговарял вчера с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за намерението си да напусне парламента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.02 2014 в 12:14

Йончеев, забрани копирането на текст в полето "Мнение:*".

15.02 2014 в 10:53

Пред в. Преса Бойко Борисов дава своя трактовка за напускането на депутата от ГЕРБ Владислав Горанов. С традиционното си диктаторско самочувствие Борисов отсича, че „той винаги може да ми бъде полезен, ако ми потрябва“. В същото време в задкулисието се говори, че след като се запознал със стъкменото му от Цветанов т.нар. „досие“, на Владислав Горанов му паднала шапката и истинската причина да напусне парламента била тази.

Борисов отрича това и го нарича „измишльотини“: „Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омрази”.

Борисов не е особено убедителен, особено с коментара, че ако имало папки досега да са излезли. За пускането на папки в публичното пространство никога не е късно, за сведение на Борисов.

„Дистанцирал съм се от Цветанов. Но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство. Изчакайте да видите какъв състав на Изпълнителната комисия съм приготвил и тогава ще говорим“, казва още Борисов.

Владислав Горанов му бил като „дете“, реди сърцераздирателна версия Борисов:”Дойде при мен и ми каза: Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността”. Когато Влади ми съобщи решението си преди два дни, много умувахме с него дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ, разказва Борисов. “И вчера даже два пъти ми пусна SMS: “Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?”. Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие”.

14.02 2014 в 20:36

Комундел-гробар, по к'во ли може да е експерт?

14.02 2014 в 19:52

Интересен казус, който е експерт и професионалист, но само сред приятелите си.

14.02 2014 в 19:15

Не мога да повярвам. Един депутат да излезе и да каже нещо нормално?!? Твърде хубаво за да е истина.

14.02 2014 в 19:06

Бягат щото потъва...