Роулинг: Който не харесва чернокожата Хърмаяни, е расист и идиот

ОFFNews 06 юни 2016 в 19:28 13160 74

Нома Думецвени като Хърмаяни Грейнджър.

През последните няколко дни в интернет се въртят снимки на актьорския състав, който ще играе в новата пиеса от света на Хари Потър - "Прокълнатото дете".

Част от хората бяха шокирани, че за ролята на порасналата Хърмаяни е избрана чернокожата актриса Нома Думецвени, чието дете с Рон Уизли също е чернокожо.

Тогава Джоан Роулинг припомни думите, които неведнъж е казвала - че никъде в книгите си не е посочвала, че героинята ѝ е бяла, а само че има къдрава коса и големи предни зъби. Нещо, което феновете ѝ разобличиха като лъжа, цитирайки места от книгите, от които става ясно, че тя всъщност е бяла.

Наскоро авторката коментира пред "Обзървър", че критиците на цвета на кожата на Хърмаяни са "банда расисти", но е очаквала подобна реакция.

"С опита, който имам в социалната мрежа, очаквах, че идиотите ще продължат да идиотстват. Но какво мога да кажа? Така е устроен светът. Нома бе избрана, защото е най-добрата актриса за ролята", каза тя.

Според нея повечето хора се радват на избора на актьорите, но добавя:

"Имаше банда расисти, които ми казаха, че само защото съм написала, че Хърмаяни е "побеляла" от страх - тя трябва да е бяла жена. На мен ми беше трудно да приема твърденията им, но реших да не се връзвам и кратко и ясно заявявам - Хърмаяни може да е чернокожа с моята абсолютна благословия и ентусиазъм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

88

El Commandante

09.06 2016 в 14:20

Начи, аз не разбирам защо продължавам да чувам гласове изпод леда, хем се надявах да спрат ама ей на.

Опитите да се вбие клин между здравите сили са колкото комични толкова и обречени на неуспех, всуе се пОтите с други думи.
Историята помни десетки случаи в които с професора сме били на различни мнения по секви въпроси, но основната цел-изобличаване на двуличието,лицемерието, дребнопишковщината и путлярщината на козящината винаги си е оставала топ приоритет.

Освен това-в чисто практически план-ако професора искаше да ме мине по рейтинг, то нямаше да ми пише десетки почти на всеки постинг.

Но тва е то козящината, желанията и мечтите вземат превес пред реалността в 99/100 случая.


77927

84

El Commandante

09.06 2016 в 07:22

Честно казано, ако ще остарявам като теб, предпочитам да умра на секундата...

77927

82

El Commandante

09.06 2016 в 05:47

Жалка работа.
Отвратително е да гледаш отстрани как възрастен човек се излага като кифладжия, защото са го настъпили по слабото място.

И триста чаршафа да ми изпишеш, вените по ръцете нема да станат по-малко лилави, старческите петна нема да изчезнат, и все така най-много приятели ще продължаваш да срещаш по снимките на некролозите в квартала...

Съчувствам ти old man...

Някои хора остаряват като катедрали, други като цървули.
На теб оставям да прецениш ти самия от кои си.