Хърмаяни от "Хари Потър" вече няма да е бяла, а чернокожа (снимки)

ОFFNews 02 юни 2016 в 19:54 25086 4

Снимка "Индепендънт".

Пол Торнли, Нома Думецвени и Шерил Скийт в ролите на Рон, Хърмаяни и дъщеря им.

Часове след полунощ на 31 юли предстои да излезе нова книга от света на момчето магьосник - "Хари Потър и прокълнатото дете".

Историята в нея ще разказва сюжета на новата театрална постановка на Джоан Роулинг, която ще носи същото име. Действието в нея се развива 19 години след края на последната книга и там ще видим порасналите магьосници и техните деца.

В нея Хари е преработващ се служител на Министерството на магията, съпруг и баща на 3 деца, които учат в "Хогуортс". Сюжетът ще се върти около най-малкото дете на магьосника - Албус Сивиръс.

И докато се доближаваме до премиерната дата на постановката и книгата, в интернет бяха пуснати снимки на актьорите, избрани да изиграят главните роли в пиесата.

Най-голяма промяна в образа има на Хърмаяни Грейнджър, която от бяло момиченце, изиграно от Ема Уотсън, е пораснала в чернокожа жена. Тя и супругът ѝ Рон имат една дъщеричка, която също е чернокожа и прилича на майка си.

Драко и Скорпиъс в новата пиеса.

Новината за промяната на цвета на кожата на героинята потресе огромна част от феновете, в ярък контраст с другата половина хора, които бяха изключително доволни от внесеното етническо разнообразие.

В отговор на дискусиите по въпроса преди време, авторката Дж. Роулинг, заяви, че тя е описвала буйните къдрици и големи заешки зъби на своята героиня, но никъде не е споменавала, че момичето, идващо от средностатистическо английско семейство, е с бял цвят на кожата. 

Твърдение, което бе развенчано от фенове, които намериха откъси от книгите за Хари Потър, където става ясно, че кожата на Хърмаяни е бяла.

Хари, Албус и Джини в новата пиеса.

За ролите на Рон, съпругата му и дъщеря им, Роуз Грейнджър-Уизли, са избрани актьорите Пол Торнли, Нома Думецвени и Шерил Скийт.

Освен тях са ясни и актьорите, които ще влязат в ролите на Драко, синът му Скорпиъс, Хари, Джини и синът им Албус, са както следва: Алекс Прайс, Антъни Бойл, Джейми Паркър, Попи Милър и Сам Клемет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

4

Pavlin Stanchev

03.06 2016 в 13:33

Втрещен съм. Родителите на Хърмаяни са типични французи / става ясно от книга 4, където се споменава името на традиционна рибна супа, която е френска- буябес/? Това не е нормално, сори, просто не е.

13056

3

Какавидков

03.06 2016 в 10:02

Това, потресе феновете, кърти.
То, и феновете такива.

25665

2

Victimized

03.06 2016 в 02:51

И веганка!!

77927

1

El Commandante

02.06 2016 в 20:05

Ако не е още и саката, лесбийка и мюсюлманка, подавам оплакване за дискриминация....