Рашидов ще оправя "дупката" в центъра на Варна

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2015 в 17:34 3775 5

Вежди Рашидов.

„За центъра на Варна, в който от десетилетия зее една дупка и тя стана нарицателно за това място, е нужно решение на държавата. Крайно време е всички институции да се намесят, за да придобие центърът на Варна облика, който този град заслужава“, съобщи bTV.

Това заяви Вежди Рашидов днес на срещата си с кмета на морския град Иван Портних. МК ще съдейства на община Варна за подготовката на обекти кандидатстване по ОП "Региони в растеж". Такива обекти например са Аладжа манастир, Малките и Големите терми, Джанавара, Карач теке, Варненския некропол.

„Ще се търсят средства по еврофондовете, с които да бъде компенсиран собственика на Терена Георги Гергов. Исканата сума от него е 12 милиона лева – толкова, колкото са заплатени от самия него за придобиване на собствеността”, коментира Рашидов, цитиран от "Фокус".

Той разясни, че статутът на терена не позволява да бъде застрояван, независимо чия е собствеността. Възможностите са, ако т.нар. „Дупка” бъде прехвърлена на държавата, тя да бъде облагородена и да се превърне в туристически обект. Министърът посочи още, че има идея да бъде обявен международен конкурс за архитектурно решение за визия на Дупката.

Рашидов обяви, че се предвижда да бъде направена обиколка по българското Черноморие, за да бъдат избрани приоритетни обекти, които да бъдат обект на новите европейски програми.

Става въпрос за културни обекти, където има поток от хора. По негови думи, е добре тези обекти да бъдат предоставени на кметовете на общините, в които се намират. Кметът на Варна Иван Портних обясни, че е направена пълна актуализация на списъка на сградите-паметници на културата. В него са добавени нови сгради и в момента техният брой е повече от 600.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2015 в 18:58

Това, че Гергов иска 12 милиона, не означава, че толкова трябва да му се дадат, дори и да му се плати нещо. Вежди ту за ЦУМ иска да му плаща, ту за дупката. Дори държавата да има нужда от ЦУМ, нека го купи от банката, където е ипотекиран след третия или четвъртия търг, след като цената му е паднала с две трети.Ако Гочо междувременно го продаде на други за по-добри пари-халал да му е. А за дупката да го обезщетят с друг терен и това е. Само че Гочо няма никакви пари и затова лобира за кеш.

25.07 2015 в 18:18

Какви дупки, прилича на схема да се плати на свинаря с цум една сума наши пари, вероятно с нелоша възвръщаемост и за платеца.

Развалиха цесийките и паричките от КТБ требва да се избият отнякъде.

25.07 2015 в 18:17

Веждичката е проял свинско щом толкова го е грижа за свинаря гергов, абе идиоти червени, на кого тези номера и ти бе фес махмурлия, за какви 12 милиона плещиш, дал ги бил чорбаджията от червената кочина, ами питайте го от къде ги има и в раираната кочина, то там ви е мястото на всички политически пачаври, гьотверени, курви и пИдали от БКП - ДС еничарите, в раирани костюмчета или на стадиона.

25.07 2015 в 17:49

една дупка ще оправя друга дупка

25.07 2015 в 17:44

Толкова години не правят нищо и свалят летвата, че сега със стандартни и логични действия, за които им се плаща години наред могат да си вдигнат рейтинга.

Нали беше министър 4 години защо сега се сети?