Проект на музея за ученици как да извадят войната от семейните архиви

OFFNews 12 септември 2016 в 12:56 4802 2

Националният военноисторически музей стартира проект „Моите предци на война“, в който могат да участват ученици от 8 до 12 клас.

В десет срещи младежите ще научат как да извлекат скритите съкровища от семейните си архиви, да ги впишат в контекста на голямата история на Първата световна война и сами да създадат национална пътуваща фотоизложба.

Учениците ще имат възможност да преминат през целия процес на създаване на изложба – от прецизирането на темата, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Създавайки по време на проекта умения за проучване на семейните архиви, младежите ще видят как голямата история на войната се пише от хилядите малки разкази на хората, ще осмислят тежките последици от войната, премерени през съдбата на семействата им и ще се докоснат до другите сходни истории, за да изградят една мини-история на войната в поредица фотоизложби, пише пресцентърът на Военния музей.

Срещите ще се провеждат всеки петък от 14:30 до 18:30 ч. в Националния военноисторически музей на ул. Черковна № 92 в София. Занятията са безплатни. Желаещите могат да заявят участие до 30.09. (петък) на [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови