НДК продуцира анимационен филм, създаден от деца (видео)

ОFFNews 01 февруари 2016 в 18:35 5655 1

Кадър от "Обсебен".

Националният дворец на културата стана продуцент на анимиран филм, направен от деца. Филмът е създаден по време на Детската анимационна работилница, част от Световният фестивал на анимационния филм, който за първи път гостува в Двореца.

Творението на малчуганите беше показано в последния ден на фестивала в кино „Люмиер” и представлява смесица от много и различни истории, родени от детското въображение

На финала на фестивала бяха представени и три впечатляващи пълнометражни филма.

Любителите на рисуваното кино можеха да видят "Магьосникът на равновесието" на руския режисьор Сергей Серегин, наградения с голямата награда от фестивала във Варна "Песента на морето" на Том Мур от Ирландия, както и испанския "Обсебен" на студио "Конфликтивос", които бяха представени в препълнената зала на кино „Люмиер“.

Ръчно анимираният „Песента на морето“ получи номинации за "Оскар"и "Сезар"в категорията за най-добър анимационен филм, както и множество положителни коментари от публиката и критиците. С гласовете си в него участват: Брендън Глийсън ("В Брюж", "Голгота"), 15-годишният комедиен актьор Дейвид Роул и певицата Лиса Ханиган.

Поради големия интерес, който предизвика в София, той ще има две извънредни прожекции в „Люмиер“ – на 6 февруари (събота) от 14:15 часа и на 7 февруари (неделя) от 14:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!