Гледайте "Момичето от Дания" в кино "Люмиер"

ОFFNews 01 февруари 2016 в 16:38 5679 0

Кадър от "Момичето от Дания".

Гледайте в кино "Люмиер" номинираният за 4 награди "Оскар" филм "Момичето от Дания".

Лентата разказва за един от първите мъже сменили пола си, в когото се превъплъщава носителят на "Оскар" 2014 за най-добра мъжка роля - Еди Редмейн.

Главните роли в забележителната любовна история освен него играят Алисия Викандер (“EX MACHINA: Бог от машината”, “Седмият син”, “Повелителят на кухнята”), Матиас Шьонертс, Бен Уишоу, Себастиан Кох, Амбър Хърд. Режисьор е носителят на “Оскар” Том Хупър (“Речта на краля”), а сценарист е Лусинда Коксън.

Филмът е базиран на бестселъра на Дейвид Еберсхоф и вдъхновяващия, изпълнен с обрати живот на Лили Елбе и Герда Вегенер.

Бракът и работата на Лили Елбе (родена като Ейнар Вегенер), и Герда Вегенер се разгръщат на фона на преоткриването на Лили като жена. В Копенхаген от началото на 20-те години на миналия век Ейнар позира като жена за съпругата си - илюстраторът и артист Герда Вегенер. Портретите получават голяма популярност и вдъхновяват Герда да продължи серията, а Ейнар осъзнава женската си природа и заживява като Лили Елбе.
 
Елбе е една от първите трансджендър жени, които се подлагат на серия операции за смяна на пола, а Герда я подкрепя по време на целия процес на промяната.

Ето и точните дати и часове на прожекциите:

- 1 февруари – 20:00 часа;
- 2 февруари – 20:00 часа;
- 3 февруари – 20:00 часа;
- 4 февруари – 20:00 часа. 

Предварителната продажба на билети се осъществява на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция - и от касата на кино “Люмиер”, тел. за контакт: 02 916 63 00 и 02 916 64 00.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови