Киноцентърът търси хора за майсторски клас по “Създаване на филм”

ОFFNews 10 октомври 2016 в 17:14 9701 0

Майсторски клас по "Създаване на филм" започва във филмово студио "Ню Бояна" на 16 ноември. Холивудският продуцент и сценарист Голан Рамраз ще влезе в ролята на продуцент на програмата, а ментори в различните кино департаменти ще бъдат професионалисти с опит в международните продукции, осъществени в България. 

Ако мечтата ви е да работите във филмовата индустрия, новият курс в “Ню Бояна” е точно за вас. От 16 ноември до 21 декември на територията на Киноцентъра в София ще имате шанса да участвате в реалното създаване на пълнометражен игрален филм. 

По време на първата седмица, под формата на интензивно обучение, менторите ще дадат практически инструкции на студентите за продукционния процес. Това ще подготви курсистите за следващите стъпки по осъществяването на пълнометражния филм, които ги очакват.

В началото на втората седмица всички курсисти, водени от своите ментори, ще се гмурнат в пред-продукция - подготвителният период за заснемането на филма. Всички заедно ще бюджетират, ще правят графици и разкадровки, ще рисуват сториборд – ще набавят всичко онова, което ще им трябва за старта на продукцията. От третата до петата седмица ще бъде снимачният период.

През цялото време студентите и менторите ще използват инфраструктурата, техниката, сетовете, гардероба и реквизита на територията на кино студиото.

В хода на снимачния процес всеки един от курсистите ще има възможност да натрупа опит на всяка от ключовите позиции на снимачната площадка. Това е сериозен шанс за студентите да се запознаят отблизо с важните роли на терен и също така да получат възможно най-пълна представа за отговорностите в снимачния процес. Супервайзъри по отдели ще бъдат ментори с опит в международната кино индустрия, които ще водят студентите по всяка стъпка напред.

Можете да кандидатствате, като изпратите своята автобиография и кратко мотивационно писмо защо искате да участвате в майсторския клас по “Създаване на филм” на адрес: [email protected]. Местата за курса за ограничени, затова побързайте.

Making the Movie - Nu Boyana Film School from Nu Boyana Film Studios on Vimeo.

Голан Рамраз е сценарист и продуцент, носител на филмови награди, работил по печеливши продукции като „Мистър и мисис Смит“, „Телепорт“,„Железният човек“. Рамраз има внушителен опит като директор на продукция и изпълнителен продуцент в "Marvel Studios" ( „Железният човек“) и "Kadokawa Pictures USA" (“Пропуснато обаждане“), и компанията на Дъг Лаймън "Hypnotic Entertainment" ( “Мистър и мисис Смит“).

Преди това той работи едновременно за компаниите "Creative Artist Agency" и "Abram Artist Agency", като изучава подробно работния процес на индустрията отвътре, работейки с едни от най-големите актьори, сценаристи и режисьори. Голан Рамраз преподава кино по цял свят на места като Калифорнйски университет (UCLA) и Южнокалифорнийски университет (USC). Също така е основател и създател на няколко организации, обвързани с кино, включително и с нестопанска цел  - "Phoenix Film Festival" и "Phoenix Film Foundation".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови