"Капана фест" завладява Пловдив между 14 и 16 октомври (програма)

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2016 в 15:02 11704 0

На 14, 15 и 16 октомври ще се проведе 4-тото издание на превърналия се в една от емблемите на Пловдив - "Капана фест", традиционно разположен в сърцето на творческия квартал на Града под тепетата.

Тази есен картата на дейностите в "Капана" се разширява, музикалните сцени се увеличават, а публиката, до която достигат активностите става още по-многочислена, благодарение на техническо нововъведение - видео стрийминг , който ще предава всичко най-интересно в реално време на официалния сайт на фестивала: www.kapanafest.bg, на сайта на Община Пловдив: plovdiv.bg, както и на visitplovdiv.com, artlive.bg , и sessions.onstage.io.

Капана звучи

Музиката е движещата сила на събитието. За да докаже за пореден път високото ниво на сценичните си изпълнения, организаторите се обръщат към професионалистите от "Onstage Sessions" и "Numbered Days Booking" за изграждането на една изключителна концертна програма. Тя вече е факт и гарантира неочаквани музикални преживявания с имена като една от най-успешните и обичани метъл банди в България – OddCrew, най-новия проект на Нина Николина & Калин Вельов - Pendara Ethno Project, атрактивната фолклорна формация на виртуозните музиканти Петър Ралчев, Пейо Пеев, Недялко Недялков и Ангел Димитров.

За пръв път на феста ще се изявят и няколко чуждестранни банди, сред които House Of Broken Promises от САЩ и Sinoptik от Украйна.

"Капана фест" ще представи тази година и "Street Culture Stage" на ул. "Христо Дюкмеджиев", където вещи хип-хоп професионалисти ще демонстрират танци и музика и ще подканят привържениците на ритъма да се включат и научат повече за beatmaking, scratching, mixing & drum basics в музикални работилници, а танцовите работилници ще запознаят аудиторията с основите на “Locking”, “Breaking”, B-Boying , и Street Show стиловете. Вечерите ще бъдат короновани от епични Jam-ове, отворени за всеки, който може да покаже нещо от себе си.

В неделя, като за финал, ще прожектират култови документални филми за историята на стрийт културата.

Капана спортува

В рамките на предстоящото издание на събитието отново ще бъде изградена и емблематичната скейт-зона (на "Street Culture Stage"), ръководена от "18G-Shop" & "Foot Court", на която ще се водят работилници за начинаещи, а напредналите ще могат да се изправят един срещу друг в състезания от различни стилове.

А който желае да изпробва своята ловкост и издръжливост, ще има възможността да изкачи 8-метровата стена за катерене и да погледне от високо пъстрия пейзаж на „Капана“.

Капана твори

И в това издание ще има подхранваща душата доза изкуство. На творческата улица „Магура“ ще бъдат изложени скулптори и акварелни картини на авторите Милена Бочукова и Атанаска Янева. На ул. "Златарска" ще има засилено фотографско присъствие, курирано от именития пловдивски фотограф Никола Лаутлиев с изложбата - „Фотографии на Кръстопът“ и мащабен фото-колаж на "Капана", покриващ цяла фасада. А студио „Лампа“ ще превърне галерията на ул. „Златарска“ 11 в ателие за сребърни портрети, където всеки може да увековечи избран образ, посредством удивителен фотографски процес от 19-ти век.

Креативната зона тази година отново се оглавява от Димитър Механджийски - Stern, който ще покани подбрани творци да изразят артистичното си виждане по темата: „Капана като мост между минало и бъдеще“ върху бели пана и смесени техники.

Капана базар

Тази година емблематичният и толкова разнообразен базар на "Капана фест" ще има нова форма. През настоящото издание той ще се обособи на едно място - на ул. “Златарска”, паркингът на Халите. Именно това е най-оптималното място, което свързва главната улица на града с уличките на „Капана“ и ще потопи посетителите в атрактивната фестивална атмосфера още от самия вход на зоната.

Записването за участие става на имейл : [email protected] или на лично съобщение във Фейсбук профила на фестивала. Избраните участници ще бъдат обявени най-късно на 10 октомври.

Капана забавлява

И тази есен фестивалът е подготвил великолепно визуално пиршество на своите посетители. Три мултимедийни екрана, разположени в различни краища на квартала, ще предават селектирани филми, тематични видеa, представящи уличната култура и клипове свързани с дебата за съдбата на „Ядрото“ в "Капана". По време на модула ще се състои и презентация и прожекция на проекта "Културен Космос" от колектив "Кино Космос". Партньори тук за поредна година са "На Тъмно“, "What A Monstar" и "SoulSearching". Голяма част от съдържанието остава изненада.

На миналото издание на фестивала "Jegermeister" завъртя главата на много от посетителите. Затова "Капана фест" отново им дава поле за изява – този път темата е “Jegermeister Open Darts”.

На запалените фенове на рок-културата на колела пък се препоръчва изложбата на ретро и редки мотоциклети пред "No Sense".

В рамките на Капана забавлява публиката ще може да гледа и две театрални постановки – „Бъди силен и прости“ на Диана Кавак, в ролите Диана Кавак и Васко Павлов и моноспектакъла на Явор Гигов „Без обувки“ с режисьор Румен Гаванозов.

Във фестивалната програма ще бъдат включени и различни уъркшопи и работилнички, в които може свободно да участва всеки посетител.

After Fest Капана

За да продължат хубавите емоции след концертите, тази година организаторите ще насочат публиката директно към ул. „Братя Пулиеви“. Това е официалната After Fest улица на събитието, сърцето на среднощния живот в „Капана“.

Изборът е от заведения е поразителен: Basquiat, Download, Void , Мармалад, Kanape Vibrent Media, Sound Trap и Move гарантират неограничено нощно удоволствие за всеки вкус. А рок-почитателите от сцената на ул. „Йоаким Груев“ вече са на правилното място пред самите врати на "No Sense".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови