Quantcast

"Една година Евромайдан": Емоциите от киевските барикади в снимки

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2014 в 12:00 2941 12

Снимка Сергей Антонов

Една от снимките, включени в изложбата

Фотоизложбата "Една година Евромайдан", която е посветена на миналогодишните демонстрации в Киев, ще бъде открита днес в 18:00 часа в клуб на фоторепортера "Бохема" в София. 

Изложбата е със снимки на фотографа на OFFNews Сергей Антонов и този на Bulphoto- Тихомира Методиева.

Преди година двамата отидоха в Киев, където по това време хората протестираха по улиците, предизвикани от решението на тогавашния украински президент Виктор Янукович да не подписва споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз. 

"Една година по-късно...Не търсим отговори. Не се лутаме във въпроси. Не обвиняваме. Не величаем. Не претендираме за изчерпателност. Организираме ви простичка разходка из Майдана през нашите очи. Срещаме ви с хората, чиито погледи не можем да забравим", казват двамата фотографи.

Те обясняват, че със снимките си искат да разкажат на хората у нас за това, което са видели преди година: "за авганците, и за студентите, и за казаците, и за политическите партии, и за пианистите-екстремисти, и за звената по самоотбрана, и за библиотеката на Майдана".

Антонов и Методиева са посветили изложбата си на Олексей Коновалов, с когото се запознали в Киев и който загинал по-късно в Луганск. Запомнили го с реплика „Като видях как Беркут бият децата рязко станах националист”.

Двамата признават, че снимките няма как да покажат всичко, което са видели и почувствали в Киев, но за това разчитат на въображението на посетителите.

"Разбира се, няма как всичко да покажем със снимки. Не сме в състояние да пресъздадем топлината на горещия чай, която стопля гърлото, спуска се през гърдите и разтуптява по-силно сърцето ти, за да продължиш разходката в студената нощ. Не сме в състояние да покажем мириса на изгоряла гума, аромата на горящите цепеници във варелите. Вкусът на споделен черен хляб със сланина, препечен на варела върху парче фолио. Не можем да опишем солидарността, вярата, силните приятелства", признават те.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2014 в 21:49

Към путкофила pUshi...
Ако ердоган наистина организира протест в софия като на протестирештите им дава баклава, на бас се хващам че ти ще отидеш да си получиш парчето баклава, тъй като скоро време путя няма да може да ти плаща защото рублата пропада, ти, ще останеш без работа и... ти ще приветстваш ако има безплатна баклава.
Но, въпроса е друг... Какво ще правиш ти, ако бургаска област иска референдум за присъединяване към росссииска педерастия ??? Аз мисля, че ти ще фалшифицираш подписи и... ако путя дойде с войска, ти ще отидеш първи да приветстваш россииския войник, ще му излижеш калните ботуши... за да може путя да те награди като герой...
Ебати проруски педерорусофили

16.12 2014 в 21:30

Коментара ми щял да мине през модерация?! Май искате да ви съдят ли?

16.12 2014 в 21:27

До всички смешници. Искам да ми кажете как бихте реагирали ако в наща страна започнат протести в софия на които масово присъстват хора от турската граница и ердоган и министрите му лично раздават баклава на протестиращите, които се борят за влизането на държавата ни в състав на турция и на всичкото отгоре протестиращите турско гооворящи вадят оръжия и убиват полицаи и ги запалват. Смешковци гео-политиката не е за малгари и псевдо патриоти а е за трезво мислещи хора. Скрийте се в селските си къщички по-добре...

16.12 2014 в 20:37

Всички тези педерасти които се захранват от хуя на путкин, да педеотидат в педероссия, там да станат дупечистачи на путкин и медведев, имам предвид такива мекотели като педераста балкански.

16.12 2014 в 18:10

Жалки платени хохоли. И те като тая пасмина от "Протестна мрежа" добре захлебиха - кой с пари, кой с постове..

16.12 2014 в 17:33

Балканче (вече не знам към коя твоя самоличност се обръщам за това ще карам средноаритметично), може и да си прав тоя път:
"Бой последен е този,..." хихихи

16.12 2014 в 14:52

Старият евреин Шитката пак се радва безпричинно - благодарение на този еврогейско-педероатлантически "майдан" Россия си прибра обратно Крим с лекота, а украинските фашисти затънаха в гражданска война.

След тия зачестили убийства на негри от страна на полицията в Пиндустан предвиждам, че следващия "майдан" ще бъде именно в тая бивша дребнобританска колония в Северна Америка.

Четвъртия хилядолетен Райх бовно, но сигурно се разпада. Прогресивното човечество ще идтрие от лицета на тази планета измислените демокрастия, либерастия, толерастия и мултикултурастия.

"На крак, о парии презрени,
на крак, о роби на труда!
Потиснати и унизени,
ставайте срещу врага!

Нека без милост, без пощада,
да сринем старий, гнилий строй!
Светът на нас се днес надява,
напред в решителния бой!

Бой последен е този,
дружно вси да вървим,
с Интернационала
света да обновим!"

16.12 2014 в 14:13


Крим ще струва много скъпо на Путь, тронът му и главата му.

Само така се възпитават агресивен, фанатизиран руснак.

Путь е пътник !

16.12 2014 в 14:08

О, да. Беше доста яка гледка запалените милиционери как се тръшкаха. Признавам.

16.12 2014 в 13:22

В крайна сметка опитите на Русия за дестабилизация на региона се обърнаха срещу нея.